Az Index volt vezére irányítja az Origót

Február 1-jétől Vaszily Miklós a Magyar Telekom százszázalékos tulajdonában lévő Origo Zrt. vezérigazgatója. Az elkövetkező hónapokban Novák Péter is csatlakozik a cég menedzsmentjéhez általános vezérigazgató-helyettesként – közölte ma a távközlési vállalat. A z Origónál a vezetői feladatkört Fischer András tavaly szeptemberi távozása óta megbízott vezérigazgatóként Horváth János látta el, aki március végétől közös megegyezéssel távozik a Magyar Telekom Csoporttól.

Vaszily Miklós kilenc éve dolgozik az online tartalomszolgáltatás területén, 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója, majd 2005-től tavaly novemberig az Index.hu Zrt. vezérigazgatója és a tulajdonos CEMP csoport operatív ügyekért felelős igazgatósági tagja volt.

Novák Péter 1997 óta dolgozik a hazai digitális marketing- és médiapiacon. A Matávnál kommunikációs területen, majd a MatávNetnél hirdetési igazgatóként tevékenykedett. 2000 nyarán igazolt át a Kirowskihoz, amelynek 2006 óta az ügyvezetője volt. Novák tagja a Magyar Reklámszövetség ügyvezetésének és az Interactive Advertising Bureau Hungary elnöke.

Az új vezetők fő céljaiknak tekintik az Origo ún. három képernyős stratégiájának sikeres megvalósítását, valamint az online tartalom és szolgáltatások területén a látogatószám és a hirdetési piacrészesedés tekintetében egyaránt elért vezető szerep további erősítését – áll a Magyar Telekom közleményében.

Azóta történt

Előzmények