Átalakul a Magyar Telekom vezetése

Magyar Telekom igazgatósága mai ülésén a vállalat irányítást érintő szervezeti változásokról döntött. Mint a szolgáltató közleménye fogalmaz: „A változások erősítik a marketing, az értékesítés és a technológiai területek közötti együttműködést, és biztosítják, hogy a társaság hagyományos vezetékes és mobilszolgáltatóból egy innovatív, a kikapcsolódás élményét nyújtó kommunikációs és információs szolgáltatóvá váljon.”

Hirdetés

A vállalat egy marketingvezérigazgató-helyettesi pozíció létrehozásáról döntött, és e posztra Király Istvánt nevezte ki, aki jelenleg a vállalati szolgáltatásokért felelős üzletág marketingigazgatója. Király feladata minden, a lakossági piacot érintő termékfejlesztés, kommunikáció, piackutatás és márkastratégia irányítása lesz. Létrehoztak egy értékesítési vezérigazgató-helyettesi pozíciót is. Az új vezérigazgató-helyettes lesz felelős a lakossági értékesítésért, ügyfélszolgálatért, valamint az ügyfeleknek kínált eszközök logisztikai hátterének biztosításáért.

Egyben a jelenleg a vezérigazgató közvetlen irányítása alá tartozó számos irányítási és ellenőrzési funkció irányítására jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíció is született. E posztra Máthé Balázst nevezték ki, aki jelenleg jogi igazgató. Ezen túlmenően minden olyan pénzügyi tevékenység, amelyet jelenleg a cég különböző szervezeti egységei végeznek, Thilo Kusch gazdasági vezérigazgató-helyettes irányítása alatt összevonásra kerül. További változás, hogy Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes irányítási területe kibővül a vállalat nagykereskedelmi tevékenységének felügyeletével.

A szervezeti változásokkal összefüggésben Winkler János vezérigazgató-helyettesnek, a lakossági szolgáltatásokat nyújtó üzletági jelenlegi vezetőjének munkaviszonya közös megegyezéssel április 30-án megszűnik. A divíziót a szervezeti változások hatálybalépéséig, 2010. július 1-jéig Christopher Mattheisen vezérigazgató irányítja.

A változások nem érintik a HR- és műszaki területeket, valamint a vállalati szolgáltatásokat kínáló üzletág irányítását – áll a Magyar Telekom közleményében.

Azóta történt

Előzmények