Online nyomtatóboltot nyitott az OKI

Az OKI Webshop a japán gyártó és az értékesítő partnerek összehangolt kereskedelmi munkájának hatékony eszköze lehet, amennyiben beigazolódnak azok a trendek, melyek szerint a magyarországi internetes kereskedelem látványos előretörésének tanúi lehetünk a közeljövőben. A konkurens HP Shop már jó ideje működik, míg a többiek inkább a partnerek révén közvetve, azok internetes áruházaiban vesznek részt az internetes kiskereskedelemben. Az OKI webes kínálatában megtalálható a színes-, monokróm és mátrixnyomtatók gyakorlatilag teljes skálája, a multifunkciós és speciális készülékek több fajtája, valamint ezeken kívül a különböző kellékanyagok is megrendelhetők az online márkaboltban.

A mátrixnyomtatók forgalma közel 15 százalékkal csökkent egy év alatt hazánkban, az OKI eladásai 13 százalékkal estek vissza. A monokróm lapnyomtatóknál bekövetkezett 29-30 százalékos éves forgalomnövekedésben a piaci szegmens harmadik helyén álló japán gyártó hazai cége közel megduplázta eladásait, míg a színes lapnyomtatóknál több mint két és félszeres bevételt produkáltak, ami szintén magasabb, mint a piac teljes bővülése. Az OKI hazai piaci részesedése a nagyobb sebességű (10-23 lap/perc) színes lapnyomtatók kategóriájában a legnagyobb (41,9 százalék), a harmadik negyedévben e szegmensben az első helyet foglalta le magának.

A termék kiválasztásakor egy rövid ismertetőt kapunk a választott nyomtató tulajdonságairól, ennek a termékismertetőnek külön dicséretes tartozéka, hogy felsorolják a „fogyóeszközök” (toner, fényhenger, beégetőmű, papírtovábbító egység, stb.) azonosítóit, élettartamát és árait is. A pdf-formátumú felhasználói kézikönyv letölthető, ez akkor lehet elsősorban hasznos, ha a valódi kézikönyv éppen nincs kéznél, de a probléma megoldása nem tűr halasztást. Az áru kosárba kerülése után szállítót választhatunk, praktikusan a legközelebbi értékesítőt ajánlott kiválasztani. A megrendelés elküldéséről az áruház tájékoztató jelleggel e-mailt küld a kiválasztott forgalmazónak és az OKI Magyarországnak egyaránt. A forgalmazó ezután e-mailben vagy telefonon, általában egy munkanapon belül felveszi a vásárlóval a kapcsolatot, hogy a megrendelést hivatalosan is visszaigazolja. A szállítási költséget a webshop előre nem adja meg, ezt esetleg hiányolhatja az online vásárló, ezt most még a kiválasztott szállító fogja majd közölni a megrendelés-visszaigazolással együtt. 22 város szerepel a szállító cégeket felsoroló ablakban, Budapestről 34 céget kínál fel a lista, amelyek közül kiválaszthatjuk a nekünk legszimpatikusabb kereskedőt.

Webshop-akciók is találhatók az internetes oldalon, jelenleg a C3100-as (12 színes oldal/perc teljesítményű printer 95 000 forintért) és a C5200N jelű (16 színes oldal/perc teljesítményű nyomtató 155 000 forintért) SOHO kategóriájú színes nyomtatók vásárolhatók meg kedvezőbb feltételekkel. Az OKI ML5520 és az ML5521 mártrixnyomtató vásárlása esetén a régi nyomtatót (bármilyen technológia, márka, típus) 40 000 Ft-ért beszámítják az új árába. A környezetvédelmi szempontok is egyre erősebben jelennek meg a számítástechnikai termékek vonatkozásában, az OKI Magyarország ez ügyben némi ellenérték fejében megvásárolja az egyébként kidobásra ítélt kellékanyagokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OKI

Azóta történt