Olcsóbban adja a PlayStation 3-at a Sony

Hirdetés

A Sony kénytelen volt csökkenteni a játékkonzolok versenyében lemaradt PlayStation 3 árát, hogy a nemsokára beköszöntő ünnepi/bevásárló szezonban esetlegesen lépést tudjon tartani a versenytársak, a Microsoft és a Nintendo termékeivel.

Az árcsökkentés most az Egyesült Államokat érinti, ahol egyrészt piacra dobnak egy olcsóbb modellt, másrészt pedig körülbelül 17 százalékkal olcsóbban adják a legnagyobb kapacitású változatot. Az új, 40 gigabájtos merevlemezzel rendelkező verzió 400 dollárba fog kerülni, s november 2-án kerül a boltokba, míg a 80 gigabájtos változat árát 600 dollárról 500 dollárra csökkentik – jelentette be Jack Tretton, a Sony amerikai képviseletének elnöke. (A múlt héten Európában is volt árcsökkentés, s itt nem száz dollárt, hanem ugyanennyi eurót csökkent az ár, szintén 600-ról 500-ra. Ám Európában 500 euróért egy olyan változatot adnak, amiben 60 gigabájtos merevlemez van, viszont jár hozzá bónuszként két játék és egy kontroller.)

Az USA-ban bezvezett 40 gigabájtos modell nem új termék, Európában és Japánban kapható, viszont az Egyesült Államokban csak most kezdik terjeszteni.

A PS3 az eladások tekintetében egyelőre komoly hátrányban van a konkurensek (Microsoft: Xbox 360 – 280–450 dollár; Nintendo: Wii – 250 dollár) termékeivel szemben. A most piacra dobott 40 gigabájtos gépek hátrányának számíthat az, hogy a Sony megszüntette a kompatibilitását a még mindig nagyon népszerű PS2 játékaival.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények