Idén csak alfáig jut az Office 14

Bár a Microsoft eddig nem tette közzé az Office irodai csomag új verziójának megjelenési ütemtervét, a szaksajtó általában 2009-re lőtte be a kiadás időpontját, és úgy számolt, hogy legalább az első béta még az idén megjelenik. Mint most kiderült: ez biztosan nem lesz így, az idén csak az alfa-fázisig jut a fejlesztés – legalábbis ez következik egy Microsoft-alkalmazott nemrég írt blogbejegyzésből.

Ebben Hayley Rixon, a vállalat üzleti intelligenciáért felelős csoportjának tagja résztvevőket toboroz az egyik ún. technológiai adaptációs programba (TAP), amelyben lehetőség nyílik az Office PerformancePoint Server teljesítményfelügyeleti alkalmazás új verziójának korai kipróbálására. Ez a termék része lesz az egyelőre Office 14 kódnéven ismert csomagnak, amelynek alfa-tesztelése – írja – idén november-december táján kezdődik majd.

Az, hogy ebben az évben biztosan nem jut el a béta-fázisig a tesztelés, azt valószínűsíti, hogy a végleges verzió sem jövőre, hanem inkább 2010-ben jelenik meg. A Microsoft mindenesetre továbbra sem kommentálja az Office 14 kiadási dátumával kapcsolatos találgatásokat.

A szoftvervállalat amúgy is rendkívül keveset árul el az új Office-ról, mely babonából kapta a 14-es sorszámot, sorrendben ugyanis a 13. lesz. A termék fejlesztési kódnevét is csak az év elején erősítették meg hivatalosan, amikor egy februári fejlesztői konferencián Bill Gates néhány információmorzsát megosztott a termékről a hallgatóságával. Az akkor még Microsoft-elnök cégalapító azt mondta, hogy az Office 14 egyes alkalmazásai és funkciói már online, böngészőn keresztül is elérhetők lesznek, de a termék nem lesz teljesen internetalapú, mint amilyen a Google Alkalmazások (Apps).

Azóta történt

Előzmények