Jön a Microsoft Office online változata

Habár pontos céldátumot továbbra sem közölt a szoftveróriás, a legújabb várakozások szerint az irodai programcsomag online változatának jövő évi érkezése a legvalószínűbb.

„Mindenképp úgy számolunk, hogy az Office-alkalmazások komplett választéka, a legfejlettebbtől az egyszerűsített verziókig elérhető lesz különféle kondíciók között, többek között ad-funded, előfizetéses és tradicionális licencalapú verziókban is” – nyilatkozta a Reuters-nek Stephen Elop, a Microsoft üzleti részlegének feje. (Az ad-funded verzió azt jelenti, hogy a felhasználók ingyenesen vehetik igénybe a programokat, viszont cserébe a webes felületen folyamatosan reklámokkal fognak találkozni.)

A jelenlegi tervek szerint a Word, az Excel, valamint más Office-alkalmazások, illetőleg az Exchange és a Sharepoint webes változatai lesznek online elérhetőek, azaz a felhasználóknak nem kell telepíteniük a szoftvereket, hanem böngészőjükön keresztül érhetik majd el azokat. A támogatott böngészőknek egyelőre nem készült hivatalosan véglegesnek tekinthető listája, viszont a Microsoft biztosította az érdeklődőket, hogy a webes Office-csomag mindenképpen kompatibilis lesz a Firefoxszal.

Előzmények