Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Polllen

  nagyúr

  A következő windows-nál ugyan ez lesz majd a történet+a sírás, hacsak nem adnak ki egy akkori alsó-alsó(low--) kategóriás gépeken is gyönyörűen futó oprendszert...

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • GuMipOkE

  aktív tag

  Hümm, azért az XP-vel az volt, hogy az SP2 után vált olyan stabillá és gyorssá, hogy win2k-ról érdemes volt váltani rá. Addig felejtős volt.
  A vistát én próbáltam szeretni, de a design önmagában kevés, és összeségében borzasztó lomha még egy 5.7-5.9-es élményindexű gépen is. A titokzatos autocad fagyásokról meg nem is beszélek, mert annak ezer oka lehet.

  Visszamigráltunk XP profra, ami nagyságrendekkel gyorsabb, nem darálja a háttértárat, és megszűntek a titokzatos fagyások is. A megjelenést meg teljesen elfogadhatóvá lehet tenni egy crystal pack feltelepítésével...

  Nekem ennyi volt a vista, de ha jön egy, az SP1-hez képest jóval eredményesebb SP hozzá, akkor még be is figyelhet. Addig meg várjon az operációs rendszerre az akinek sok ideje van.

  Riszpekt

 • shtml

  őstag

  ...a Windows XP idevágó számait. Pedig érdemes felidézni ezeket is: a korábbi operációs rendszernek közel két évvel a megjelenése után, 2003 harmadik negyedévében 6,6 százalékos részesedése volt a vállalati piacon, kevesebb, mint a Vistának a premier után másfél évvel.

  Ez igaz, csak a Vistának nem lesz annyi ideje, hogy kiforrja magát, mint amennyi az XP-nek volt, hiszen ha minden igaz, hamarosan a nyakunkon a Windows 7.

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

 • Bici

  nagyúr

  "Aki jó arc, az szidja a Windowst, az Office-t és a többi redmondi szoftvert..."

  Az a probléma, hogy amíg nincs alternatívája, addig nemlehet eldönteni, hogy a MS lusta, vagy tényleg csak ennyit lehet kihozni a windows-ból.
  Akkor lenne jó világ, ha lenne többféle windows kompatibilis oprendszer különböző fejlesztőktől. Amíg nincs közvetlen verseny, addig nem is lesz soha jobb a helyzet.
  Ha lenne választási lehetőség, akkor a nép egy része nagyobb fogékonyságot mutatna az új verziók iránt. Most sokan úgy érezhetik, hogy a nagytesó már megint le akar dugni valamit a torkukon, amire nincs is szükségük. Nem mindenki látja, hogy az XP-t miért is kellene lecserélnie Vistára, mikor a régi is tökéletesen működik.

  [ Szerkesztve ]

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Ez az írás megint olyan "úgy csavarom a dolgokat, ahogy nekem tetszik" stílusú. Amikor megjelenik egy ilyen cikk bárhol, a szerző mindig azt felejti el, hogy az általa összehasonlításként használt bázis időpontban a PC-piac fele volt a mostaninak. Az itt említett számok szerint másfél évvel a Vista megjelenése után 13.2%-ot kellett volna "birtokolnia" az üzleti szegmensben, ha csak ugyanazt a tempót akarná tartani, mint anno az XP. Ehhez képest 8.8%, ráadásul nemsokára megjelenik a "kész" Vista a Windows7 formájában, tehát valószínűleg sosem fogja elérni az XP szintjét a mostani legújabb Windows.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • Polllen

  nagyúr

  Khm...arányokról hallottál már? :DDD
  Ha 100 kg voltam 5 éve majd felszedtem 10 kg-t, akkor ez 10% növekedés.

  Ha most 200 kg vagyok és felszedek 20 kg, az is 10%-s növekedés...De ha most 200 kg-m vagyok és felszedem az 10 kg-t, akkor az csak 5 %-s növekedés...

  Akkor te most hogy is van ez a 13,2 %...gondold csak át újra :U

  Ha nem megy tovább gondolom neked :B

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • James Bond™

  tag

  Divatból utálják a felhasználók a Microsoft -ot és a Windows -t. Mégis szinte mindenki azt használja. Miért nem használnak Mac. -et vagy Linux -ot? Nem jó a Windows Mobile sem, miért nem vesz akkor mindenki iPhone -t vagy Linux -os mobilet? Erről ennyit. A Vista pedig meg tud bukni, de nem teljesen, én sem használom pedig megtehetném, de mivel nagyobb a gépigénye mint az XP -nek, jobban megéri csak felturbózni az XP megjelenését. Laptopokhoz, új konfigurációk vásárlásakor sokszor Vistát adnak, ettől függetlenül otthon már mindenki azt tesz rá, amit akar. Tehát ilyen értelemben meg tud bukni. Lehet, hogy lesz ideje kiforrni, mint az XP -nek, de lehet, hogy jön helyette másik és senkinek nem fog hiányozni.

  •> Figyelj, tanulj, hogy később rád figyeljenek és tőled tanuljanak!

 • Jim Tonic

  nagyúr

  Lehet szívni a Microsoftot, de 3 nap alatt nem tudtunk ketten feltenni Debian alá 945gm (950gma) drivert úgy, hogy a szükséges deb-package fent volt a Debian oldalán, dpkg-vel lett beinstallálva. xorg-reconfig alatt meg is jelent, mint "intel", de egyáltalán nem mentem vele semmire. Végén oda kellett már adnom a cuccost, így VESA-val lett meghajtva.
  Nem vagyok Linux guru, de nem vagyok hülye sem hozzá. De akkor is b.szás még mindig az egész user-friendly kategóriában.
  Jah, egy valódi Linux guru sem boldogult vele.

  [ Szerkesztve ]

  Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

 • erdoke

  titán

  Nagyon sok múlik a hardveres és szoftveres környezeten. Az általam ismert (némi nagyképűséggel "karbantartott") tucatnyi gép szinte mindegyike stabilabb Vistával, illetve egészen pontosan csak XP-vel fagyogat nagy ritkán. Sebesség szempontjából nincs érezhető különbség, sőt, 2 GB RAM-mal és ReadyBoost-tal már fürgébben nyílnak az ablakok Vista alatt.

  Visszatérve a vállalati környezethez. Az előző cégemnél (nagy multi) 2006 végén még vígan Win2k futott, és manapság is sok ismerőstől hallom, hogy kihagyták az XP-t, mert nem érezték szükségét, és most váltanak Vistára. Úgy tűnik, bevett gyakorlattá válik, hogy csak minden második Win OS-t vásárolnak meg a vállalatok, és ha a Win7-tel rövidül a termékciklus, ez csak gyakoribbá válhat. Otthonra meg szinte mindegy, az a kérdés, a használni kívánt programok (pl. játékok) futnak-e rajta. Komplett gép (jellemzően laptop) és OEM OS vásárlása esetén megint mindegy, egyedül a megfelelő mennyiségű RAM-ra kell figyelni, azzal gyakran spórolnak a gyártók.

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • Khan13

  senior tag

  Akinek nem kell windows, annak ott a sok csilli-villi Linux is, játékokhoz meg a 100 win emu egyike... Jah, hogy a linuxhoz nem árt ha a felhasználó fejében nem csak káposztalé van, hát ez van, bár némelyik linux már szinte ugyanúgy kezelhető mint a windows (pl ubuntu) Vista amúgy nem rossz, lehet szídni nyugodtan, de ez a fejlődés útja. Ha jobbat akarunk ahhoz jobb rendszer kell, nem lehet most is 486-osokra fejleszteni egy oprendszert. A kompatibilitást meg beáldozták a biztonság és fejlettség oltárán, ezt az ms megmondta. Amúgy azt általában elfelejtik (nem tudják?!) a felhasználók hogy a Vista memóriakezelése sokkal fejlettebb mint az imádott XP-jüké... Nem csak teleszemeteli a RAMot, hanem előtölt a gyors munka érdekében, és ha kell pillanatok alatt elég helyet teremt ha másra kell a memória... Cégeknél kicsit másabb a helyzet, náluk a kompatibilitás nagyobb szívás, de hiába várják hogy majd a következő win, mert az Vista alapú lesz, ergo a Vistás progik mennek rajta az XP-sekkel meg ugyanaz lesz mint Vistán.
  Mellesleg a programokat, oprendszereket nem szeretni kell, hanem használni, és tudni kell használni.

  Neumann (szki) -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D --> TMPK/NIK --> kész... Phd? | Lumia 950 - Windows 10 Mobile

 • sh4d0w

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Hmm... igazad van, kolléga, emellett kissé elsiklottam... :B

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • broaff

  tag

  Hát én vistaval ugy vagyok, hogy ha nagyon bivaly gépem lesz akkor sem fogom használni.
  A mai technikát figyelembe véve én undorítónak tartom, hogy megzabálja a fél gépet az oprendszer. Azt a csiri viri megjelenést is amugy lopták. Én mivel sokat játszom, csak ezért használok windowst. Szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Akik viszont komolyabb dolgokra is használják a gépet, meglehet számolni hány használ windowst.

 • shtml

  őstag

  Tudnál még írni részletesebben a Vista memóriakezeléséről, elsősorban felhasználói szempontból? Engem érdekelne.

  (#12) broaff:
  Ezt jól megaszondtad, csak így tovább, előre a trollság felé vezető úton.

  [ Szerkesztve ]

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

 • KTTech

  addikt

  Mi munkára mást nem is használhatunk, mint Windows-t... a vezető mobilgyártónak dolgozunk... Egyébként az XP annak idején ugyanúgy taccsra tette a gépeket, mint most a Vista. Próbálja meg valaki P233-on 64MB RAM-al használni az XP-t :) (amikor megjelent még olyan gépem volt). Raádásul ma már a DTP-ben sem egyedülálló a Mac, egy normális hardverre telepített, nem folyamatosan össze-vissza programokkal telepakolt Windows meglehetősen jól tud működni éveken keresztül...
  Egyébként használom a Vista-t (x64-et), semmivel nincs több gond vele, mint az XP-vel...

  www.kttech.hu - Huawei Honor Note 8 + Audio Technica ATH-M50xBT //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon.

 • KTTech

  addikt

  A Vista előre behúzza azokat a DLL-eket, programokat, amiket a felhasználó legtöbbet használ, ezzel gyorsítva az indulását a programoknak. Ezért tűnik úgy, hogy sokat foglal (egyébként 2.5GB-nél nem nagyon szokott többet enni). Ha egy programnak memóriára van szüksége egyszerűen kidobja a memóriából a nem szükséges programkódokat, gyorsítótárazott cuccot.

  www.kttech.hu - Huawei Honor Note 8 + Audio Technica ATH-M50xBT //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon.

 • Narxis

  nagyúr

  Szerintem jó ez a Vista, vannak hibái, de melyik rendszernek nincs? Azonban még se használhatom, mert bár én nem játszom már egy ideje a gépemen( Intel Core 2 8200, 4GB GeiL DDR2-es RAM, ATi HD 4870) öcsém viszont szokott és már azért megy az idegeimre mert folyton kérdezgette, hogy miért "akadozik" a játék? Visszatettem neki XP-t és azóta szavát se hallottam, nem tudom, hogy driver vagy rendszer hibája-e, mindenből a legújabbat használom, de mégis így jártam. :(

 • erdoke

  titán

  Én nem játszok a gépen, és egy Ubuntu csak a próbálgatás kedvéért van fent, egyébként Vistát hazsnálok az RC1 óta. Mi a baj velem? :F :))
  Azt sose értettem, hogy a 8-10e Ft /2 GB RAM árak mellett miért nézegeti valaki folyamatosan, hogy a memória hány %-át eszi meg az OS és az alkalmazások. Nem azért vett sokat, hogy legyen bőven?

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • Bici

  nagyúr

  A MAC/linux előnye munka szempontjából az, hogy nem kell rá vírusírtó, spyware irtó, stb.
  Sok komolyabb progi eléggé belassul, ha indulásakor a kártevők ellen hatékonyan kűzdeni akaró progi végignézegeti mind a 249db file-t, ami betölt.
  Új telepítéskor meg egyenként engedélyezhetem őket... Elég szívás tud lenni.
  Nem beszélve arról, hogy pl. HD anyag magnóra történő kijátszása közben ne ugráljon a háttérben a védelem, mert képkockadobás lehet belőle.
  Előző munkahelyemen csak linuxos, és MAC-es gép lehetett a neten, windows-os gépek külön hálón voltak, hogy ne kelljen ilyen védelmekkel lassítani a gépet.

  Ez persze nem a kispuha hibája, hanem a windows elterjedtsége miatt van.

  Egyébként én is várok még az XP lecserélésével, mert egyelőre semmi indokom váltani. Vagy csak nem tudok róla?

  [ Szerkesztve ]

 • VladimirR

  nagyúr

  amit en meg ennel is kevesbe ertek, az az, hogy miert akad fenn valaki azon, hogyha a szabad memoria merete 0%
  jo, igazabol ertem, halvany sejtesuk nincs mi az a cache, de meg akkor is, miert jo, ha a memoria fele, haromnegyede _kihasznalatlanul_ all csak a gepben...

 • James Bond™

  tag

  Akinek asztali gépe van, az tudja bővíteni a RAM -ot, és nincs gond a Vista étvágyával. Nekem pl. laptopom van és a 2 giga RAM -ot csak garancia vesztéssel tudom bővíteni. Futna így is Vista normálisan mert minden bírná, de nem látom értelmét a telepítésének. RAM -ot egyébként sem vennék bele, mert nem használnám ki. De a Vista jó, előre lépés, egy út kezdete, ezt a Microsoft is így gondolja, már most használható, de még nincs az XP szintjén.

  •> Figyelj, tanulj, hogy később rád figyeljenek és tőled tanuljanak!

 • Khan13

  senior tag

  KTTech (15.hsz) megelőzött a válasszal, remélem ennyi elég felhasználói szemszögből : )

  Neumann (szki) -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D --> TMPK/NIK --> kész... Phd? | Lumia 950 - Windows 10 Mobile

 • Khan13

  senior tag

  2 GB RAM-mal nagyon jól megy a Vista (futna normálisan, ahogy mondtad). Tudtommal laptopokon energiatakarékosabb mint az XP, legalábbis ezt olvastam és hallottam több helyről is. De persze mindenki azt használ amit akar és ami jó neki.

  [ Szerkesztve ]

  Neumann (szki) -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D --> TMPK/NIK --> kész... Phd? | Lumia 950 - Windows 10 Mobile

 • Polllen

  nagyúr

  Szimpatikus, hogy elismerted...nagy ritkaság manapság :P

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • Polllen

  nagyúr

  broaff már odaért, nem kell tovább mennie :DDD

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • Polllen

  nagyúr

  Nekem az asztaliban van 2GB és gyönyörűen tudok játszani mindennel 1680x1050-1200*800 közötti felbontásban. (etqw, cod4, crysis, stb...)szóval nem kellene bele ramot venned :)

  Persze, ha jó az xp, még mindig nem éri meg szvsz 20k-t kiadni egy vistáért :DDD

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • Sefter

  veterán

  "Miért nem használnak Mac. -et vagy Linux -ot?"
  azért, mert az ms-nek monopol helyzete van, sok hw-t nem tudsz mac/linux környezetben használni (pl. sok hálózatos cucc..nincs hozzá driver vagy egyszerűen nem kompatibilis..)
  ugyan ez áll a sw-ekkel is, játékok/fejlesztői programok stb..
  amúgy személy szerint nekem az xp-vel semmi bajom és a wm6-tal sincs...

  Psn ID: sefter_hun

 • Vladi

  nagyúr

  "Azt sose értettem, hogy a 8-10e Ft /2 GB RAM árak mellett miért nézegeti valaki folyamatosan, hogy a memória hány %-át eszi meg az OS"

  troll --on
  Na most ha ennyire olcsó a ram, igazán vehetnél nekem vagy 8 gigát. Köszi.
  Olyan emberek is akarnak gépet használni, akiknem nem mindegy, hogy 65 ezer volt vagy 63 ezer.
  Egyszóval ez egy nagyon gyenge érv.

  troll --off

  "If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Sikerült publikálni egy fullosan összevissza cikket...
  A tisztelt szerző azzal a kezdéssel, hogy az ms-t nem illik szeretni, merthogy a jóarc fórumozók se szeretik, besorolta magát a fórumon trollkodók közé.

  Ha már trollkodunk, a vista tényleg nem tud megbukni. Már rég megbukott.
  De ha már kötözködésre kapcsoltam:
  "a Microsoft árbevételét egyáltalán nem befolyásolja, hogy a megvásárolt Vista-licenccel mit kezdenek az ügyfelek": a microsoft árbevételét az se befolyásolja, hogy a meg nem vásárolt licenszekkel mi lesz :P (tudjátok, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten...

  Majd következik egy csontig, meg a szakértők pofánverése össznépi szinten...

  A hozzászólásokról:
  #3: majd pont a windows7 fog pontosan érkezni... van ez a szó, hogy is írják: de ja vu?

  #7: linux rulez, debian for ever. mondtam már, hogy még mindig trollkodós, közötködős üzemmódban vagyok?

  #17: nekem meg az a bajom, hogy nem tudok elfogadható áron olyan rendszert venni, amibe rendesen fér ram. Mondjuk legalább 16G...

  #19: engem azért zavarna, ha 0% lenne az üres ram, mert akkor nem lehetne elég gyorsan foglalni belőle. Jobb szeretem, ha a ram kb. 10%-a átlagosan üres marad. Kár, hogy igazán szép memóriakezelést a vms-ben láttam utoljára...

  #26: szerintem lehet venni olyan vasat, amin fut a linux. Valóban, nem árt tájékozódni előtte meg válogatni.

  Ps: Moonman, we miss you :)

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Sefter

  veterán

  "Azt sose értettem, hogy a 8-10e Ft /2 GB RAM árak mellett miért nézegeti valaki folyamatosan, hogy a memória hány %-át eszi meg az OS"

  azért, mert ha bizonyítottan sokkal jobban ki lehet használni adott vasat, akkor miért kell pazarolni :F osx és linux miért nem olyan hw igényes :F a vista egyébként nagyon szép op rendszer de szerintem nagy pofon a sz@rnak... miért kellett a fejlettebb longhorn kernelről xp kernelre downgrade-elni :F

  Psn ID: sefter_hun

 • pandor

  tag

  "A Microsoftot nem illik szeretni. Aki jó arc, az szidja a Windowst, az Office-t és a többi redmondi szoftvert, és örül, ha a vállalat belefut egy-egy nagyobb buktába."

  Ez szép volt és találó...

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Se nem szép, se nem találó, se nem igaz. csak a helyi menő csávók szidják ész nélkül a windowst...

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • shtml

  őstag

  Köszönöm a választ!

  A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

 • tsikorgo

  csendes tag

  Hogyaszongyam: az irónia minősített esete forog a cikk első soraiban fenn.

 • FTeR

  addikt

  csatlakoznék a többiekhez egyszerűen nem értem mit olyan felfoghatatlan ezen.
  a) nem a vista foglalja a ramot, hanem az előtöltött alkalmazások. az a büdös nagy helyzet, h vista teljesen kiürítve (pl elindítasz egy memória igényes appot) 300 azaz háromszáz megával még kevesebbet is foglal mint az xp, úgy hogy közben közel 2x annyi service fut a héttérben.
  b) a hatékonyság nem abban mutatkozik meg, h egy rendszer mennyire nem használja ki a rendelkező erőforrásokat, hanem pont az ellenkezőjében.
  képzeljünk el egy gyárat, az is akkor hatékony, ha 7/24 100%-on pörögnek a futószalagok.

  ha már áram alatt van az a memória, akkor adatot tároljon nekem és ne üresjáratban fogyassza az áramot. a sebesség abban mérhető, h az egyébként tetű lassan induló fx2 vagy photoshop is kattintásra indul.

  jah, vista annyira mind1 ms-nek, h megjelenése óta tízenx éves rekord bevétel felett teljesít minden negyedévben.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "vista annyira mind1 ms-nek, h megjelenése óta tízenx éves rekord bevétel felett teljesít minden negyedévben.": arról van szó a cikkben, hogy nem is biztos, hogy a vista teljesít jól.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Irónia: "Retoriai-stilisztikai fogalomként a meggyőzés eszköze. Domináns eleme a kettősség, az ellentét. Valamely dolgot, tárgyat, személyt, tulajdonságot, eseményt stb. nem a valóságnak megfelelően nevez meg, hanem olyasmit állít, aminek a szituáció ellentmond, s így azt tagadássá minősíti át." és "z iróniát az különbözteti meg a gúnytól, hogy nem kívülről ítél, hanem az értékvesztésben érintett maga az ironizáló személy is.".

  Wikipédia: "Az irónia olyan közlésmód, amelyben a kimondott jelentést felülírja a közlés módja által hordozott jelentéstartalom."

  Pl: "aki jó arc, az szidja a Windowst": ebben semmi ellentét nincs, manapság tényleg van egy ilyen réteg, aki attól gondolja jó arcnak magát, hogy szidja a windowst. Úgyhogy én itt nem látom az iróniát.

  Viszont: ha az irónia fontos eleme, hogy az értékvesztésben érintett maga az ironizáló személy, akkor telitalálat az a mondatom, hogy a cikkszerző besorolta magát a helyi menő csávók közé.

  Szóval lehet választani: vagy nem nyert az irónia, vagy igen, akkor meg a cikkszerzőnek problémái lehetnek a megítélésével kapcsolatban.

  De mindegy, fenntartom: ilyen szintű lapban, mint ez, ilyet nem illik írni.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Tomate

  veterán

  Nem tudom miért megy a sírás még mindig, hogy gáz a Vista. Azért mert 2 giga ram kell alá? 7000Ft... Szerintem egy teljesen jó OP-rendszer. Semmi bajom nincs vele mint a Vistát használó userek 98%--ának. (szvsz) Inkább az sír akinek nem ilyen van és azthiszik még mindig hogy sz*r.

  [ Szerkesztve ]

  +36304906443

 • remington2

  senior tag

  " manapság tényleg van egy ilyen réteg, aki attól gondolja jó arcnak magát, hogy szidja a windowst."

  Ez nagyon igaz. Attól, hogy itt egy-két ember vérző szemmel, remegő kézzel szidja lényegében kritika nélkül, történelmi/vallási/etnikai/szakmai/erkölcsi/emberi okokból, ők csak elenyésző hányadát jelentik a felhasználóknak. A maradék csaknem 100%-nak meg megfelel, semmi gondja nincs vele.

  Megjegyzem, nekem sem. Pedig nagyon kritikusan néztem, hogy xp után milyen lesz.

  They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

 • Bici

  nagyúr

  Esetleg arról tudna valaki felhomályosítást adni, hogy a CPU, GPU, I/O igényes alkalmazások gyorsabban/lassabban futnak Vista alatt XP-hez képest?
  Olvastam olyat (több helyen), hogy a játékok lassabban futnak rajta. Ez tisztán driver kérdése?
  Végül: a Vista menniyvel eszik több CPU-t, mint az XP? pl. Egy rammal telerakott 1.7-es P4 (Willamette) Cerka elvinné úgy, mint az XP-t?

  Köszi!

 • erdoke

  titán

  Játékról nem tudok nyilatkozni, az I/O intenzív alkalmazásoknál pedig nem tapasztaltam jelentős különbséget. Multitaskingban mintha jobb lenne a Vista, de a Willamette cerkával ez téged nem nagyon hoz majd lázba. :) Utóbbi procival egyébként az XP egyálalán mennyire gördülékeny?

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • erdoke

  titán

  A foglalt memória nem egyenlő a pazarlással, legalábbis én ilyet nem írtam. Éppen ezért a "bizonyítottan sokkal jobban ki lehet használni adott vasat" kijelentéssel is lehet vitatkozni, márcsak azért is, mert mindenki mást ért(het) jobb kihasználtság alatt.
  Egy terméknek nem csupán technológiai, hanem üzleti szempontoknak is meg kell felelnie, sőt, bizonyos elterjedtség fölött szociális elvárásoknak is. A "nép" nehezen emészti a drasztikus változásokat, célravezetőbb lépcsőzetesen etetni őket. Tapasztalhatjuk ezt a cikkben is említett nagy ellenálláskor pl, de hozhatnám az iPhone esetét is. Óriási a merketing mögötte (és a megjelent versenytársak mögött), mégis kell 5-6 év, mire jelentősen elterjednek a tapiónli telefonok, holott árban ma már az egyszerűbbek nem sokkal drágábbak.

  Not addicted to sugar and grain anymore...

 • Bici

  nagyúr

  Á, ez csak egy elméleti kérdés volt, mert tudtommal az a leggyengébb proci, amihez volt olyan lap, ami kezel Vistához elegendő memóriát.
  Amúgy egy régi melóhelyemen 2000-es NW cerkán 256MB rammal teljesen jól ment az XP Home SP1.
  Én pedig jó ideig P2-400-on nyomtam az XP SP2-t. Nem úgy ment rajta, mint a w98, de Luna nélkül teljesen használható volt. A lassú winyó volt a szűk keresztmetszet, mert a vírus- és kémprogramírtó folyton köszörült a háttérben.
  Ha a Vista csak memóriából kér többet, akkor nem olyan vészes a helyzet.

  [ Szerkesztve ]

 • Polllen

  nagyúr

  Én már vagy 1 éve nem használok xp-t, kb akkor tájt lett minden játékom egyforma gyors xp és vista alatt...(vista update meg gfx driver frissítésnek köszönhetően) mondjuk addig is csak azért volt fent, hogy néha néha fraps-szal össze tudja mérni... ;)

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • James Bond™

  tag

  Így van, ahogy írtad. Pont ezért kellene szeretni a Windows -t, vagy legalább elismerni, hogy, "oké nem rossz". De sokan divatból szidják, utálják. Lehet, hogy nem a legjobb hacker és cracker műveletekhez, de az átlagfelhasználó -t ez nem kell, hogy érdekelje, pedig épp az átlagfelhasználó szidja a legtöbbet.

  Írtátok, hogy laptopon gazdaságosabb és, hogy 2 giga RAM -mal bőven elvan. Proci, minden bírná, tehát kipróbálom majd. Anno vártam az XP -t a Millenium után, az XP után pedig vártam a Vista -t is, de végül ez elmúlt és maradt a régi rendszer. De kifogom próbálni.

  •> Figyelj, tanulj, hogy később rád figyeljenek és tőled tanuljanak!

 • tsikorgo

  csendes tag

  Nos, köszönöm irónia-értelmezésedet, akkor induljunk ki abból.
  A lényeg ugyanis, h. az ellentétnek nem a mondat szószerinti jelentésében kell lennie, ahogy a definíció írja: "nem a valóságnak megfelelően nevez meg, hanem olyasmit állít, aminek a szituáció ellentmond". Ha a szituáción a cikket értjük (márpedig egy mondat szituációja [a közös háttérismereteken mellett] értelemszerűen maga a szöveg), akkor kiderül, h. a szerző egyáltalán nem ért ezekkel a véleményekkel egyet, pontosabban, irrelevánsnak tartja ezeket (mármint a vista-szidókat - hiszen nincs észérv mögötte, csak érzelmi véleménynyilvánítás).
  Ezért az egyik legproblematikusabb stíluseszköz az irónia, hiszen az ellentétnek a megszólalóban és a befogadóban kell megképződnie, nyilvánvaló jele nincs. (Pl. "Jó fej vagy!" mondat nyilván nem azt jelenti, hogy az illetőt jó fejnek tartjuk, ha előtte sikerült az illetőnek mondjuk a kölcsönkapott cd-t figyelmetlenségből tönkreb@sznia, és nem igyekszik megtéríteni a kárt.)

  A másik állításodat illetően: "[A]z értékvesztésben érintett maga az ironizáló személy is" mondat gondolom az öniróniára vonatkozik.

  Állításodban egyébként bizonyítandó elem volna még (de a vita kedvéért elfogadtam), hogy csak HMCS-k "szidják a vistát. (Mondjuk sztem is trollkodás egy hozzászólás keretében általános igazságok kijelentésére ragadtatni magunkat.)

 • TazLeacher

  nagyúr

  Én is beszállnék az elhangzottakba:

  Ha valaki ma épkézláb sebességgel szeretne játszani a mai játékokkal, az alá kell egy minimum gép. NA. Ezen a gépen, hibátlanul fog futni a Vista. Úgyhogy az olyan baromságokat, hogy e miatt lassabb a játék...talán mult FPS-ba, akinek nem mindegy, hogy 234 vagy 192 FPS-el pörög a COD4.

  Valaki írta lentebb, hogy E8200+HD4870-el szaggattak a játékok Vista alatt. Szerintem mennyetek el magnézetni a gépet, mert komoly gondjai vannak, akár szoftveres, akár hardveres. Megjelenés óta Vistát használok. Az előző gépemen (E6750+8800GTS) minden hibátlanul ment Vista alatt, a Crysist 1680+High-on nyomtam végig, az volt az egyetlen, ami néha-néha beszaggatott. Úgyhogy ha azon a gépen szaggat, akkor komoly bajok vannak.

  Továbbra is tartom, hogy nem kötelező Vistát használni. És nem igaz, hogy nincs alternatíva. Az, hogy azon nem mennek bizonyos programok/játékok. Kit érdekel? Ha azokat a programokat/játékokat akarod használni akkor biza Vistát kell használni. Ez pont olyan, mint a konzol vs. PC. Ha olyan játékot akarsz játszani, ami csak konzolon van, akkor ahhoz konzolt kell venned, minden betegségével együtt. Vagy elfogadod, hogy az csak konzolon játszható, és veszel hozzá konzolt, vagy nem játszol. Ennyi. Senki nem kötelez arra, hogy játszál azzal.

  Legtöbbet azok szídják a Vistát, akiknek nincs hozzá gépük. Könyörgöm. Akinek manapság 1,7-es cerkája van Ati 9550-essel, az miért szídja a Vistát, hogy nem megy a gépén? A Vista only játékok úgyse mennének rajta. Vagy 3DMark Vantage-et akar a gépén futtatni, és ehhez kellene a Vista? Ez a tipikus La Fonaine-i róka és szőlő esete. Nincs olyan gépem, amint menne = szar az OPrendszer.

  Valaki gúnyosan megjegyezte, hogy vegyen neki más ramokat. Miért? Azért mert nem megy a gépeden, azért vegyen más? Játékokkal is így vagy? A 2 GB ram kb. 2 éve követelmény. Miért várod el, hogy egy 2-3 éves gépen az újonnan megjelenő játékok/oprendszerek símán fussanak? Ezt hívják úgy, hogy technikai fejlődés. Akinek ma probléma +1 Gb ramot venni a gépébe (kb. 3-4K), az szerintem inkább felejtse el a számítástechnikát. Ez egy költésges hobbi, ez van. Megint a tipikus magyar mentalitás, hogy MINDENT, MOST és INGYEN. Ha nem akarsz a gépbe pénzt rakni, akkor ne játszál ilyen játékokkal, és ilyen OPrendszerrel. Illetve felmerül ezzel kapcsolatban egy érdekes kérdés: ha sajnálsz 3-4K +1GB ramra, akkor nem sajnálnád a 20K-t akár egy OEM Vistára? Mert, ha igen (ami elég valószínű), akkor valószínűleg nem eredeti az OPrendszerd. Ha pedig igazam van, és nem eredeti az OPrendszered, akkor pedig remélem megérted, hogy innentől KUSS a neved. (Ha eredeti az OPrendszer, természetesen ez rád nem vonatkozik, és nehogy magadra vedd!)

  És ez minden olyan Vista szídóra vonatkozik, akinek warez verziója van. Ha már warez verziót használ valaki, akkor legalább tanulja meg már befogni a száját, és vagy legyen elégedett vele, vagy ne, és írjon a Microsoftnak levelet, hogy szeretné visszakapni a 40 Ft-os DVD árát. Mert sajnos a legtöbb Vistát szídó:
  -vagy sosoem használta az OPrendszert, innen-onnan hallott valamit, és azt szajkózza mindenhol (lásd #12)
  -vagy warez verzót használ, és bár meg nem vette, de szídni azt tudja

  Természetesen minden témában tisztelet a kivételnek! :R

  Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

 • sztikac

  senior tag

  a vista egyébként nagyon szép op rendszer de szerintem nagy pofon a sz@rnak...
  az a néhány ( ;] ) fejlesztés ami a Vistába bekerült ne zavarjon...

  miért kellett a fejlettebb longhorn kernelről xp kernelre downgrade-elni
  mire downgradeltek :F

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Nem volt olyan állítás tőlem, hogy csak a hmcs-k szidják a windowst. Olyan állítás volt tőlem, hogy csak a hmcsk szidják ÉSZ NÉLKÜL a windowst. Mert időnként látni negatív kritikát a windowsról úgy, hogy korrekt szakmai érvelés van mellette.

  Azt hiszem, az én állításomat valamivel egyszerűbb elfogadni, mint azt, amit a számba adtál. Maradt még az a része a dolognak, hogyha valóban iróniának szánta a cikkíró a kezdést, akkor rá is vonatkozik az értékvesztés.

  Egyébként szeretnék szavahihető maradni, ha megígérem neked egy hsz-ben, hogy kötözködni meg trollkodni fogok, akkor fogok :))

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Kopi31415

  félisten

  Mondjuk mert kellett nekik olyan közeg, amin egy speciális szoftver fut?

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  Első kérdés, mit jelent az a szó, hogy szídó?

  Második kérdés: ha valaki évekig elvolt a gépén, minden működött neki jól, akkor miért kell azzal gépvásárlásra kényszeríteni, hogy neki semmit nem jelentő feature-ket raknak a programokba? Most leszakadna az ég, ha az aktuális fps-ben nem látnád a hősnő minden haja szálát külön?

  Kezdenek a játékprogramok elmenni abba az irányba, hogy pár zseniális grafikus meg pár zseniális shader programozó gyönyörű képeket produkál, közben a játékmenet silány, a történet gagyi. Helyesebb lenne normális játékokat csinálni, amikben sokkal kevesebb az elektromos csellentyűcske, emiatt viszont futnak régebbi gépeken is. A windowsra ugyanez igaz. Az, hogy most még mindig téma, hogy nem akaródzik xp-ről vistára váltani, egyértelműen mutatja, hogy a pluszt, amit a vista hozott, kevesen igénylik.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák