- Kína viszi a hátán a világ legnépszerűbb autóját, a Tesla Model Y-t
- Az AI-vezetők szerint kihalhat az emberiség a mesterséges intelligencia miatt
- A legnagyobb olasz agrofotovoltaikus farm működteti az Amazont
- Nem kerül a Sony kezébe a Cyberpunk 2077 fejlesztője
- NVIDIA: az AI révén már bárki lehet programozó
- Zyxel NAS326
- Az emberek többsége szerint az AI véget vet a civilizációnak
- Netflix
- Az AI-vezetők szerint kihalhat az emberiség a mesterséges intelligencia miatt
- Kína viszi a hátán a világ legnépszerűbb autóját, a Tesla Model Y-t
- Synology NAS
- NVIDIA: az AI révén már bárki lehet programozó
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miért is jó/rossz az OOXML? Miért tiltakoznak ellene?
Tudom, hogy volt/van valami más megoldás is, de ha ez nyitott lesz, akkor nem lesz gáz a kompatibilitás, nem?
Mondjuk, egyszerűbb és ésszerűbb lenne, ha az ODD, és az OOXML egybe lenne gyúrva. Nem vágom, hogy mi értelme ennek a huzavonának.[ Szerkesztve ]
The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.
-
dabadab
titán
"Miért is jó/rossz az OOXML? Miért tiltakoznak ellene?"
Alapjaban ket problema van:
1. Maga a szabvany rossz: hianyos, feleslegesen komplikalt, szinte teljesen figyelmen kivul hagyja a tobbi ISO szabvanyt, csak a MS szamara elerheto informaciokra hivatkozik - magyarul sok szempontbol teljesen alkalmatlan szabvanynak.
2. A MS megbundazta az egesz szabvanyositasi eljarast.floatr: az Office az OOXML nelkul se lenne gondban a szabvanyossag kovetelmenyenek teljesitesekor, mar most van hozza 3rd party ODF plugin (ketto is).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
szlx
csendes tag
Az IBM bekaphatja!
A huzavona amúgy azért ment, mert egyes cégek (IBM, Sun, ...) ellenérdekeltek voltak.
A Microsoft semmilyen akadályt nem gördített az ODF szabványosításába, az IBM meg úgy köszönte meg ezt a gesztust, hogy megpróbálta megakadályozni az Office új formátumának szabványra jutását.
A magyarországi szavazást pl. sikerült az IBM-nek érvénytelenítenie. Ebben nagy segítségére volt a magyarországi linuxos társadalom.
-
szlx
csendes tag
Lehet olyan butaságokat írni ide, hogy a Microsoft dokumentumszabványa rossz.
A baj az ilyen hozzászólásokkal nem is az, hogy a buta ember butaságára fény derül, hanem az, hogy aki tájékozatlan a témában, azt félrevezeti.
-
dabadab
titán
Nahat, egy hozzaerto ujonc, udvozoljuk az MS Hungary kepviselojet!
Volnal szives akkor megmondani, hogy egeszen pontosan hogy is kell implementalni pl az AutoSpaceLikeWord95 taget es hogy ez az OOXML szabvany melyik reszeben van leirva?
Vagy hogy egy szabvany legelso verziojaban mert van egy csomo dolog "for legacy reasons"?
Erdekes vilagban elhetsz, ahol egy technikai szabvanynal csak az szamit, hogy ki kinek tesz szivesseget, a konkret technikai reszletek meg egyaltalan nem.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
(#3) dabadab, (#2) floatr: köszi!
Feltételezem, hogy az OOo, és az IBM progija azért támogatni fogja az új szabványt is.
Engem csak az érdekel, hogy az ingyenes irodai csomagok minél hamarabb teljesen kompatibilisek legyenek az MS cuccokkal, mert a munkahelyemen teljes linuxra váltást vezénylek le hónapokon belül (87 gép, de hamarosan 100 felett lesz).The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.
-
szlx
csendes tag
Nem volnék szíves!
Egyrészt nem vagyok képviselő, másrészt nem vagyok Microsoft dokumentumszabvány-szakértő.
Nem tudom, hogy az említett taget hogyan kell implementálni, nem is érdekel, mert nem akarok olyan programot készíteni, amelyik docx formátumba ment el adatokat.
Ha viszont akarnék, akkor megnézném a szabványt, hogy minek kell megfelelnem, és megvalósítanám (implementálnám) a szabvány által elvárt működést.A technikai részletekkel kapcsolatban vélhetően minden érdeklődőt szívesen tájékoztat a kompetenciával bíró szervezet/személy.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Feltételezem, hogy az OOo, és az IBM progija azért támogatni fogja az új szabványt is."
Egyelore semmi sem tamogatja az ISO OOXML-t, az MS Office se (vicces modon OOXML-bol ket verzio van: az ISO altal szabvanyositott es az ECMA altal szabvanyositott (ezt hasznalja az MSO 2007)).
Egyebkent nem lesz tul egyszeru az implementacioja, mivel az OOXML specifikacio egyreszt kilora is tobbszorose az ODF-nek es meg igy is maradtak ki belole fontos reszek.DRM is theft
-
Akkor meg minek szabványosították, ha az Ofisz2007 sem pont ezt támogatja...
Majd a többi ezt fogja támogatni?(#10) szlx: A váltással nem elsz baj, és tudjuk jól, hogy nem MS ofisz, sok gépen már megy win alatt az OOo, és egy gépen az IBM féle csomag. Teljesen oké a dolog, ritkán kell kifelé küldözgetni, arr ameg bőven elég egy db windows-os gép. Belülre tökéletes az ingyenes megoldás, pláne, hogy nem kerül pénzbe, és nem szükséges hozzá pénzért oprendszert venni (jelenelg csak kevés gépen van XP, a többin w98/winMe van). Csak azért lenne jó, ha támogatná teljes mértékben az MS formátumokat, hogy egy gépet se kelljen emiatt fenntartani (fizetni a szoftverekért).
(#13) dabadab: És az mikor jön?
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
MSO 14 szerintem ugy masfel ev mulva lesz (arrol egyelore nincs hir, hogy regebbi verziokhoz kiadnanak vmi plugint), viszont az MSO2007 SP2-ben lesz ODF tamogatas, addig mar csak ugy 150-200-at kell aludni
szlx: az a szabvany, aminek akkora hianyossagai es hibai vannak, mint az OOXML-nek, az rossz szabvany. Ennyi. Ha van erdemi hozzaszolasod, akkor azt tedd meg, ha csak beszolni tudsz meg az MS-nek benyalni, akkor azt szerintem nem fontos megosztani a nagykozonseggel.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
szlx
csendes tag
Ingyenes mi?
Azt bírom az ilyen váltásokban, hogy költségek megítélésénél odáig terjed a "látás", hogy meg kell venni valamit. Hogy utána milyen költségekkel kell számolni, azt sok cég elfelejti kiszámítani.
A legrosszabb "jóindulattal" is olyan számítások jönnek ki, hogy minden költséget figyelembe véve nem olcsóbb a linux - xxx office.
Akkor meg minek váltani?Szerintetek az IBM-nek mi a haszna az egészből?
Az Oracelnek mi a haszna az egészből?
A Sunnak mi a haszna az egészből?Nem mindegy nektek, hogy a pénzetek kinek a zsebébe vándorol?
Persze mindig mindenki kivétel, mindig mindenki az az egyetlen cég, ahol költeni csak a beszerzéskor szoktak, ha már ott van a gépeken az ingyen linux meg az -office, akkor onnantól már megy minden magától.
Nem vagyok közgazdász, nagyon nem, de nem vagyok hülye sem, nagyon nem.
Jó szórakozást!
-
dabadab
titán
"A legrosszabb "jóindulattal" is olyan számítások jönnek ki, hogy minden költséget figyelembe véve nem olcsóbb a linux - xxx office."
Ez alatt a MS-fele "Get the facts" c. reklamkampanyra kell gondolni?
Egyebkent nalunk is Linux + OOo van a cegnel, de ezek szerint ha Windows + MSO kombora valtananak, akkor az MS meg fizetne is azert? Mert egy ilyen ajanlatot azert megfontolnek
"nem vagyok hülye sem, nagyon nem"
Szerintem ideje lenne, hogy ezt valamivel demonstrald is
DRM is theft
-
törölt tag
Khm.Khm. Mirol is lehetett ovlasni a szabvany eredeti szavazasa kornyeken? Tobb orszagban is urcsa modon felduzzadt a hirtelen szavazni vagyok szama, es eleinte furcsa modon mindenki olyan nagoyn kesztetest erzett, hogy az uj MS formatumot szabvanyossa tegye. Pusztan az alig par honapja piacon levo uj formatum ismereteben, gondolom...
-
bambano
titán
Jaja, egyes cégek, meg a világon kb. 6.5 milliárd ember ellenérdekelt abban, hogy az ms újabb területen kerüljön monopol helyzetbe.
Ez nyilván az ms-nek fáj, 2 napos frissen regisztrált újoncok hadseregével fog ennek hangot adni. Már megint nincs letakarva se a ló, se a lába.
"Ebben nagy segítségére volt a magyarországi linuxos társadalom.": köszi a dícséretet.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Wolverine
félisten
dabadab a hozzáértését bizonyította elégszer, te viszont nem tudsz felmutatni semmit...
Szerényebben többre jutnál, pláne bizonyítékokkal.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
-
törölt tag
Es? magatol nem allt volna meg a szavazason a termek? Hogy ennyire tolni kelljen? Es milyen akcioja volt az IBM-nek, ami ezt valtotta ki? hogy nyilvanosan kifejeztek aggalyaikat, problemaikat az uj fomratummal kapcsolatosan, es eme aggalyok miatt modntak, hogy ezt inkabb nem kene?
-
bambano
titán
"Nem mindegy nektek, hogy a pénzetek kinek a zsebébe vándorol?": eddigi hsz-eidből úgy tűnik, TE vagy az, akinek nem mindegy, kinek a zsebébe vándorol a pénz.
Meg az is nagyon nem mindegy, felnő-e végre egy generáció, akinek nem sikerült beleégetni az agyába, hogy csak windows létezik.
-
szlx
csendes tag
Valahol olvastam, hogy általában az ész nem szokott tombolni az ilyen fórumokon.
Megtapasztaltam.A Microsoft "szekere" jól halad; csak az időm vesztegetem itt a győzködéssel.
-
Ne haragudj, de eddig te nemtámasztottad alá szakmailag az állításaidat, csak a levegőbe beszéltél. Itt többen gyakorlati érveket hoztak fel, amire Te semmit nem mondtál. A kérdésemre sem válaszoltál.
Ezekből jogosan szűrhetjük le azt a következtetést, hogy Te nem állsz a helyzet magaslatán szakmailag.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
győzködést nem láttunk tőled, csak flémet. erre pedig rendszerint flém a válasz... ha azt hitted, hogy két napos újoncként 12 szakmai hsz-szel a hátadmögött majd leborulunk előtted és kritika nélkül benyaljuk a pr dumádat, hát akkor teljesen jogos az, amit az ész hiányáról írtál.
-
Male
nagyúr
Kiváncsi vagyok ki regelt egy új nevet, mert ma éppen unatkozik
-
Tényleg csak az időd vesztegeted, úgyhogy visszahúzhatsz oda, ahonnan jöttél...
A szabványosítási testületeket meg nem az IBM duzzasztotta fel, hanem a MS, hogy elfogadják szabványként az OOXML-t - dehát ehhez olvasni tudni kéne...
A pénzemet meg oda teszem, ahol nagyobb megtérülést, hosszú távú biztonságot látok. MS dokumentumformátumaival ez egyáltalán nem biztosított, szemben egyéb, nyílt forráskódú megoldásokkal.
https://www.coreinfinity.tech
-
-
szlx
csendes tag
Betévedtem az oviba; nem volt kiírva sehol, hogy Óvoda.
-
L3zl13
nagyúr
-
azbest
félisten
Ugye tudod, hogy az OEM licenszekhez semmiféle támogatás nem jár az MS-től?
Bár a cégek lehet, hogy direkt valami komolyabb dobozos változatot vesznek a termékekből... de még akkor sem biztos, hogy adnak megoldást a felmerülő problémákra.
(olvastam már olyan jópofa történetet, hogy telepítse újra a szeverét, mert az a megoldás a bugra és ezzel megoldott a kérdés és nem foglalkoznak vele tovább)Jobb helyeken helyben is tartanak szakembereket, akár linux/ooo, akár win/office környezetről van szó. Nem hinném, hogy olcsóbb lenne egy jó MS szakember, mint egy jó gpl-es környetben jártas szakember. Az átállás mindig szívás, mert új formába kell hozni a rendszert és az adatokat. Gondolom linux->win váltást is meg lehet szívni ugyanúgy, ha nem eléggé felkészült szakemberek csinálják.
Nekem szimpatikusabbnak tűnik az, ha egy cég maga rendelkezik a teljes rendszere felett... és ha szükséges akkor lehetséges saját szakemberei számára belenyúlni és megváltoztatni.
Szóval, ha lehet választani
(licenszdíjak + szakemberek megfizetése + külső cég szakembereitől függés*) és (szakemberek megfizetése) között, akkor az utóbbi talán kedvezőbb.*: mégha sikerül is a zárt rendszerben felismerni a hibát, akkor sem piszkálhatnak bele, mert valószínűleg sértené a licenszben foglaltakat, tehát legfeljebb továbbítják az Ms szakembereinek, akik vagy foglalkoznak vele, vagy nem
Ettől függetlenül a feladathoz kell megfelelő környezetet keresni, nem pedig egy környezethez feladatot. Azt kell használni, ami a célnak leginkább megfelel, kár Ms, akár linux, akár mac.... akármi
A nyilt szabvány pedig csak akkor jó valamire, ha minden építőeleme nyílt.
-
Erről van szó. Mi pl. 4 hónapja készítjük elő a váltást, és igyekszünk mindent helyben megoldani. A linux rendszer már műxik, csak az irodai csomagot kell jól bejáratni, és még az éles bevetés elött feltárni a problémákat.
Azért is jó a linux, mert a hölgyek gépe nem lesz tele édibédi képekkel, képernyővédőkkel, szpájveres szmájli-csomagokkal MSN-hez, stb. Ha kell valami, szól nekünk, és felrajuk. Máris meg van oldva a karbantartás jelentős része (pucolás).(#45) szlx: De berakhatja. Csak a linuxot egy átlagfelhasználó nehezebben tudja telerakni szeméttel, és fertőzött csillivilli cuccokkal. Ha valami hasznos/ártalmatlan kell neki, akkor annak semmi akadálya.
[ Szerkesztve ]
-
szlx
csendes tag
Belepiszkálni egy rendszerbe, mi?
Bakker, egy számológépprogramba se tudnátok belenyulni; amiről meg "beszélsz" itt az egy operációs rendszer, ill. egy office csomag.
Tudod mekkora rendszerek ezek?
Akkora, hogy a hajadra kenheted az egész forrást, semmire sem fogtok tudni menni vele.Még egy akkora program javítása is, mint a firefox, gyakran gondot okoz a FEJLESZTŐKNEK, nem a céged nagyon BÁTOR rendszergazdáinak.
A firefox nem egy operációs rendszer.
Bonyolultsága messze nem éri el azt, de még így is egy-egy javítás újabb hibákat szű(het).Szóval, ha azért váltatok linuxra, mert majd jól belenyúltok, akkor tágrafog nyilni a kis szemetek az első ilyen mutatványotoknál.
Az óvodát nem azért írtam, mert gúnyolni akarom a társaságot, hanme mert komolyan gondoltam.
-
dajkopali
HÁZIGAZDA
nem is tudom, mi lenne ha levegőnek néznétek szlx-et?
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
bambano
titán
1998-ban, amikor a második internet szolgáltatómat csináltam, egy délutánba került átírni pár dolgot a kernel tűzfal kódjában. Gondolod, most tovább tartana?
Másik hsz-edre: /me most lehajol:
fel kell nőni? HOZZÁD?Ha komolyan gondolnád, hogy nem gúnyolódsz, észérveket hoznál fel.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az utolsó, gyakorlatilag már csak formalitásnak tekinthető akadály is elhárult a szabványosítás útjából.
- RTX 4090 - i9-13900KS - 32 GB DDR5 7200 Mhz - Ryujin II 360 - Z790 - 990 PRO 2 TB - ÚJ, 27% ÁFA!
- Thinkpad T590 15.6'' FHD IPS i5-8265U GeForce MX250 16GB DDR4, 1TB NVMe SSD, gar
- GIGABYTE RX 5700 XT 8GB GDDR6 AORUS - Gari 2023.12.04. -ig - Eladó! 65.000.-
- ThinkPad T580 15.6'' FHD IPS i7-8650U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv nagy akku gar
- PATIKA WORKSTATION! Lenovo Thinkpad P52s, i7-8650U, 32GB/512GB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia!
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest