Invitel néven folytatja a Hungarotel, a Pantel és a Tele2

A Hungarian Telephone and Cable Corporation (HTCC) tulajdonában álló magyarországi távközlési szolgáltatók – a Hungarotel Zrt., a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. – január 1-jétől beolvadnak az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.-be, amelynek hivatalos elnevezése Invitel Távközlési Zrt., rövidített formában Invitel Zrt. lett. Az Invitel valamennyi beolvadó társaságnak jogutódjává válik, így a változás nem érinti ezeknek a vállalatoknak a meglévő előfizetői, valamint egyéb partneri és szerződéses jogviszonyait – közölte ma a cég.

A cégcsoport egyik tagja, az elsősorban a Mol számára távközlési szolgáltatásokat nyújtó Pantel Technocom Kft. önálló szolgáltató marad, cégneve azonban Invitel Technocom Távközlési Kft.-re változik. Az Invitel által tavaly felvásárolt Tele2 Magyarország Kft.-t szintén átnevezik, a cég Invitel Telecom Kft. néven működik tovább.

A HTCC – amely idén áprilisban zárta le az Invitel 470 millió eurós felvásárlását – már ősztől egységesen Invitel márkanév alatt kínálta valamennyi termékét és szolgáltatását. A hazai piac második legnagyobb vezetékes szolgáltatója független kutatócégek által végzett átfogó piackutatás alapján döntött a brand egységesítéséről és az arculatváltásról. Az eredmények azt mutatták, hogy a korábbi HTCC-márkák – Hungarotel, PanTel, PanTel TechnoCom és Invitel – közül az Invitel a legismertebb és legkedveltebb. A mostani cégnév-egységesítés az egyesítés újabb fázisa.

Azóta történt

Előzmények