A Chrome is elengedte az XP kezét

A Google böngészőjének stabil csatornáját is elérte az 50-es főverzió. A naprakész változat már nem támogatja a Vistát és a régebbi OS X verziókat sem.

Az 50-es Chrome legfontosabb tulajdonsága, hogy 20 biztonsági hiba javítását tartalmazza. Ezek közül összesen hét sebezhetőség felderítéséért összesen 17 500 dollárt fizetett a vállalat. A részleteket (ahogy szokták) azután hozzák majd nyilvánosságra, hogy a felhasználók többsége frissített.

Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy az 50-es verzió már nem támogatja a Windows XP, Vista, illetve az OS X Mavericksnél (10.9) régebbi operációs rendszereket. Így is jóval tovább támogatták az XP-t, mint eredetileg tervezték: fél évvel azelőtt, hogy a Microsoft leállt volna a biztonsági frissítésekkel, a Google vállalta, hogy 2015 áprilisáig naprakészen tartja a kompatibilis Chrome böngészőt.


[+]

Már két éve, hogy a Windows XP frissítési központja nem talál újdonságot, ennek ellenére a Net Applications statisztikái szerint nagyjából 181 millió PC-n fut továbbra is a nyugdíjazott rendszer, ez az internetre kötött gépek 11 százalékát jelenti. Ezzel a negyedik legnépszerűbb OS a mai napig, a Windows 7 (861 millió), Windows 10 (235 millió) és a Windows 8/8.1 (199 millió) mögött. Aki ezek után sem óhajt váltani, de szeretne legalább a böngésző szintjén biztonsági frissítéseket látni, kénytelen lesz Firefoxot használni.

Azóta történt

Előzmények