Hirdetés

A Chrome tavasztól nem támogatja az XP-t sem

A Google bejelentette, hogy jövő év áprilisától a Chrome böngésző a gyártók hasonló lépéseit követve nem támogatja tovább a Windows XP és Windows Vista operációs rendszereket, illetve kiesik a támogatási körből az OS X 10.6 Snow Leopard, a 10.7 Lion, valamint 10.8 Mountain Lion is. Ez a szokásosat jelenti: a szoftver továbbra is működni fog, de nem kap további frissítéseket és javításokat, ezért Marc Pawliger, Chrome fejlesztési vezetője minden felhasználót arra biztat, hogy váltsanak újabb operációs rendszerre.

A Microsoft egyébként már két éve leállította az XP támogatását (a vírusvédelmi támogatást idén nyárig meghosszabbították), a Vista esetében az alaptámogatás 2012-ben szűnt meg, a kiterjesztett támogatás pedig 2017 áprilisáig tart.

Ahogy korábban többször is beszámoltunk róla, a Windows XP – főként a kkv-knek köszönhetően, de például az amerikai haditengerészet is külön, 9 millió dolláros szerződést kötött a Microsofttal az XP, illetve generációjának egyéb szoftverei még maximum hároméves támogatása érdekében – hihetetlenül lassan kopik ki: a Netmarketshare adatai szerint a múlt hónapban még mindig 12 százalékos volt a részesedése, nagyobb, mint a friss Windows 10-é.

Azóta történt

Előzmények