Ipari metaverzumot épít az NVIDIA

Együttműködési megállapodást írt alá a Siemens és az NVIDIA egy ipari metaverzum megalkotásáról.

Aki követte a metaverzumos fejlesztésekről szóló híreket, az jól tudja, hogy gyakorlatilag minden nagyobb cég fejleszt már valamit ilyen téren, de nem mindegyiknek ugyanazok a céljai, mint a Metának. Az NVIDIA például üzleti vonalon használná fel a virtuális teret, és ennek következő lépcsője volt a Siemens és a zöldek legutóbbi megállapodása.

Ennek értelmében a két fél ipari metaverzumot hoz létre, amely segítségével a cégek csökkenthetik a költségeiket a gyárak, épületek, terméktervezés kapcsán.

A Siemens Xcelerator nyílt digitális platform számára is nagy lépés ez: a felhőalapú platform hardveres, szoftveres és digitális szolgáltatásokkal hozhat több pénzt a cégnek, segítve a gyorsabb és nagyobb digitális átállásokat. A digitális tértől gyorsabb növekedést és nagyobb nyereséget remélnek.

Az Xcelerator-alapú metaverzumban rengeteg lehetősége lesz az ügyfeleknek, többek között vizualizálhatnak gyárakat vagy hajókat, mielőtt azok építése elindulna. Azt ígérik, akár a valódi építést is kiválthatják, a platform gondoskodik majd róla, hogy egy termék jól működjön a valóságban, még azelőtt, mielőtt költséges és nehéz lenne bármilyen későbbi módosítás.

A szolgáltatásokat SaaS előfizetéses modell keretében teszik majd elérhetővé – az Xcelerator mellett más szoftvereket is összekapcsolnak a 3D-s tervezésre szakosodott NVIDIA Omniverse platformmal.

Előzmények