Elhúzódó EU-vizsgálatra számíthat az NVIDIA az Arm-üzlet kapcsán

Engedményekkel próbálta megnyugtatni a hatóságokat az NVIDIA, végül azonban mégis elhúzódó trösztellenes vizsgálat elé néz.

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, hogy az NVIDIA különféle engedményekkel próbálja megnyugtatni az EU hatóságait a brit chiptervező Arm 54 milliárd dolláros felvásárlása kapcsán.

A versenyjogi aggályokat a jelentések szerint az NVIDIA a nem részletezett engedményeivel sem tudta azonban eloszlatni. A tippek szerint a verseny megőrzésére tehettek ígéreteket. Most kiderült, hogy emiatt elhúzódó trösztellenes vizsgálatra számíthat a felvásárlást illetően az EU-ban.

Mindez elég rossz hír azok után, hogy a britek is trösztellenes okokra hivatkozva azt állították, hogy az ország legfontosabb technológiai vállalatát érintő üzlet árt a versenynek és gyengíti a riválisokat.

Az Európai Bizottság október 27-én zárja le az előzetes vizsgálatát, azután egy 4 hónapos vizsgálat következik. Hivatalos kommentár nincs, az NVIDIA szerint azonban a tranzakció segít majd átalakítani az Arm vállalatot, emellett fokozza a versenyt és az innovációt.

Az NVIDIA fogadalmai szerint az Arm semleges beszállító maradna, így a Qualcomm, a Samsung és az Apple aggodalma szerintük alaptalan. Az üzletet támogatja ugyanakkor a Broadcom, a MediaTek és a Marvell is.

Azóta történt

Előzmények