Jelentős leépítésekre készül a Nokia

Világszerte akár 10 ezer állást is megszüntethet a Nokia a következő 2 év során, hogy csökkentse a költségeit.

A finn telekomcég hatalmas leépítésekre készül, a következő 2 év során a költségcsökkentések reményében akár 10 ezer dolgozót is elküldhet. A Nokia minden érintetett szeretne valamilyen formában támogatni.

A vállalat 600 millió eurós költségcsökkentésben gondolkozik, és jelenleg is lemaradásban van az 5G-s piacon. A jövőben a felhőbe és a digitális infrastruktúrával kapcsolatos kutatásokba fektetne a jelenleg 90 ezer munkavállalóval működő vállalat, amely 2015 óta már több ezer emberétől vált meg. Tavaly Franciaországban több mint 1000 dolgozót küldtek el. Európában tavaly közel 40 ezer, Ázsiában 20,5 ezer, Kínában 13,7 ezer, Észak-Amerikában 12 ezer, Latin-Amerikában 3,7 ezer alkalmazottja volt a vállalatnak.

Jelenleg is stratégiai változtatásokat eszközölnek továbbá, mert az előző vezetés hibásnak bizonyult döntései hátrányba hozták a Nokiát az 5G-s piacon. Az átszervezések után a Huawei és az Ericsson erősebb ellenfele szeretne lenni a Nokia, amely egykor a legnagyobb mobilgyártó volt a világon, elhibázott döntések sorozata után azonban háttérbe szorult az Apple és a Samsung árnyékában, majd miután eladta a mobilos üzletágát a Microsoftnak (amely kezében a márkanév megbukott); a cég már csak telekomfelszerelésekre koncentrált. Az utóbbi években a Nokia nevet a HMD Global számára licencelik a mobilpiacon, az elemzői és eladási adatok alapján egyre kevesebb sikerrel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények