Hirdetés

A Huawei bejelentette 5G technológiájának licencelését

A vállalat felelős vezetője egy online sajtótájékoztatón közölte a döntést.

A licencdíj felső határát 2,5 dollárban szabták meg készülékenként – jelentette be az eseményen Jason Ding, a Huawei szellemi tulajdonért felelős részlegének vezetője.

Hirdetés

A licencdíj nyilvánossá tételével a vállalat átlátható költségstruktúrát kíván biztosítani a befektetői bizalom növelése érdekében – mondta el Szung Liu-ping, a vállalat vezető jogi tisztségviselője. A Huawei a nyílt, tényeken alapuló kommunikáción keresztül kívánja felvenni a harcot a vele szemben indított amerikai kampánnyal szemben – tette hozzá – , miközben a cég jelentős nyomás alatt áll az amerikai technológiák beszerzését korlátozó amerikai szankciók miatt.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy a Huawei a szankciók bevezetése óta jelentősen fokozta kutatási és fejlesztési erőfeszítéseit. Szung elmondta: a cég éves bevételének 10 és 15 százalék közötti részét költik kutatás-fejlesztésre, amelyre az elmúlt tíz év során összesen 90 milliárd dollárnak megfelelő összeget fordítottak. 2020-ban a Huawei a harmadik helyen végzett az EU ipari kutatás-fejlesztési befektetési rangsorában – tette hozzá a vezető.

Az eseményen közzétett, innovációról és szellemi tulajdonról szóló 2020-as fehérkönyvében a Huawei rámutatott: az innováció területén folytatott beruházásainak köszönhetően mára a világ egyik legnagyobb szabadalomtulajdonosa lettek. 2020-ra a vállalat világszerte több mint 100 ezer aktív szabadalommal rendelkezett, mintegy 40 ezer szabadalomcsaládon belül.

Francis Gurry a Szellemi Tulajdon Világszervezetének (WIPO) korábbi igazgatója a sencseni eseményen videolinken elmondott beszédében kiemelte: a Huawei világvezető az innováció területén. Kiemelte: a vállalat tavaly 5464 nemzetközi szabadalomkérelmet nyújtott be, csaknem kétszer annyit, mint legközelebbi versenytársa, a dél-koreai Samsung.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények