Több mint 1 milliárd eurót költ az Apple egy német kutatóközpontjára

A kutatás-fejlesztési projekt szíve a Münchenben épülő European Silicon Design Center lesz.

Az Apple úgy döntött, hogy egy hatalmas, Münchent célzó kutatás-fejlesztési projektje kapcsán több mint 1 milliárd eurós befektetést eszközöl.

A projekt szívét az új, European Silicon Design Center alkotja majd, ami egy 30 ezer négyzetméteres üzem lesz. Itt többek között 5G-s és vezeték nélküli technológiák, modemek fejlesztésével foglalkoznak majd. Az Apple ígérete szerint a München városközpontjában épülő épület 100 százalékosan megújuló energiát használ majd. A bő 1 milliárd eurót a következő három évben költik el.

München az Apple legnagyobb európai mérnöki hubja, a bővítéssel már 4000 dolgozó és 1500 mérnök dolgozik majd összesen 40 országból. Azon felül, hogy egy másik központja is van már Németországban az Apple-nek, a beszállítóláncában is jelentős szerepet biztosít az ország. Az Apple több mint 15 milliárd eurót költött már el több mint 700 német cég kapcsán (például Infineon, Varta, DELO).

A bejelentés időpontja sokak szerint nem véletlen: egyrészt az iPhone-ok is 5G-re váltottak, másrészt saját processzorokat épít a Mac gépeibe a cég. Pletykálnak még elektromos autóról is. Ezen felül pedig hosszabb ideje gondot okoz a félvezető-hiány, az autógyártók, konzolgyártók, mobilgyártók is megszenvedik a helyzetet. Amerika, Kína és Európa is arra készül, hogy vezető szerepet vegyen magára a chipgyártásban és a digitális piacon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények