A hírességek is öntik a pénzt a kriptocégekbe

Már 3,4 milliárd dollárra becsülik a MoonPay értékét, Justin Bieber, Snoop Dogg, Maria Sharapova és Bruce Willis is a befektetői között van például.

Mostanra nem titok, hogy a hírességek vagyonokat költenek NFT-kre, de más befektetési lehetőségeket is folyamatosan keresnek – mivel a blockchain és a kriptopénz nagyon felkapott kulcsszavak mostanában (a metaverzum mellett), ezért aztán minden ilyesmivel foglalkozó cégbe is ömlik a pénz, a hírességek felől is.

Így történt, hogy 60 igen ismert befektető újabb 87 millió dolláros tőkét adott a MoonPay kriptopénzes és NFT-s, tranzakciókkal foglalkozó startupnak: többek között Justin Bieber, Snoop Dogg, Maria Sharapova, Bruce Willis, Aubrey Drake Graham, Adel Future Nur, Gwyneth Paltrow, Ashton Kutcher, Guy Oseary és Abel Tesfaye is.

A MoonPay állítólag a kriptopénzek PayPalje szeretne lenni, eddig azonban főleg NFT-vásárlásra használták, többek között a fentebb említett hírességek köreiből. Emellett azért 10 millió ügyfél még közel 3 milliárd dollárt is megforgatott tranzakciókban, a cég pedig a Coinbase, FTX, OpenSea és MetaMask partnere is, több mint 260 más szolgáltató mellett.

A MoonPay becsült értéke egyébként már a 3,4 milliárd dollárt is meghaladja. A 3iQ Digital Assets szerint csak idén már több mint 12,5 milliárd dollárnyi tőkét szerzett bő 600 kriptostartup, csak a kockázati tőkebefektetőktől.

A MoonPay arra számít, hogy a tartalomgyártók egyre több NFT-t használnak majd, értelemszerűen ez egyre több ilyen tranzakciót és újabb bevételi forrásokat jelent majd, az ezt közvetítő platformok és szolgáltatások számára is.

Előzmények