Művészi kapcsolószekrényeket akar a Magyar Telekom


A Lát-Kép Egyesület a Magyar Telekom támogatásával „street art” pályázatot írt ki, amelyen fiatal művészeknek adott lehetőséget arra, hogy alkotásaikkal díszítsenek fel négy, a fővárosban található szürke T-Com kapcsolószekrényt. A nyertes művészek a napokban megkezdik munkájukat, amelynek költségeit teljes egészében a Magyar Telekom állja. Mivel a pályázat roppant sikeresnek bizonyult, a szervezők most két újabb budapesti kapcsolószekrény átalakítását hirdették meg.

A sajtóközlemény szerint a Lát-Kép Közhasznú Egyesület és a Magyar Telekom egyaránt elkötelezett a budapesti városkép javítása, színesítése mellett, s az évente megrendezett Fényfestészet mellett most a Magyar Telekom egy újabb, a főváros képét színesítő kezdeményezés támogatásába kezdett.

Pályázni bármilyen technikával, ötlettel, stílussal lehetett, a kiírók nem kívánták korlátozni a művészi szabadságot. Az egyetlen kikötés az volt, hogy fiatal, eddig a nagyközönség előtt ismeretlen művészek jelentkezzenek.


Énárt Vince alkotása

A beérkezett pályázatok közül a szakmai zsűri Trieb Zsuzsa, Énárt Vince, Boross Gábor és Sági Bálint alkotásait találta megvalósításra érdemesnek. Két kapcsolószekrény a budai Bem rakparton, egy az Attila úton, egy pedig a belvárosi Szabadság téren fog új külsőt kapni (Énárt Vincéé már el is készült). A fiatal művészek egyenként 15 ezer forint munkaköltséget és 50 ezer forint tiszteletdíjat kapnak. Az elkészült alkotásokat védőbevonattal látják el, hogy ne lehessen azokat összekoszolni, elcsúfítani.

A nyertesekről és az újabb kiírt pályázatról részletes információk a www.lat-kep.hu oldalon érhetők el.

Azóta történt

Előzmények