Ellopták a Magyar Telekom kábeleit, de már folyik a helyreállítás

Hirdetés

Hétfőre virradó éjjel Budapest 19. kerületében lopás miatt megrongálódott 36 távközlési törzskábel, s ennek következtében Kispest nagy részén nem működik a vezetékes telefon- és internetszolgáltatás. A budapesti banki és bankkártya-elszámolási tranzakciókban is voltak leállások és fennakadások, mivel a lopás miatt a Magyar Telekom bérelt vonali hálózata és a Giro Zrt. banki tranzakciós hálózata egyaránt megrongálódott.

Az első szakértői becslések alapján – a megrongált érpárak számát és a helyreállítások munkaidőigényét figyelembe véve – a Magyar Telekom várhatóan 8 napon belül tudja teljesen helyreállítani valamennyi érintett ügyfele részére a vezetékes telefon- és internetszolgáltatás működését Kispesten.

A vállalat, mint minden hasonló esetben, bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, de a céget ért károk felmérése még folyamatban van. Előzetes becslések szerint a kárösszeg a helyreállítások költségével és a kiesett forgalom értékével együtt elérheti az 50–55 millió forintot is.

A vállalat közleménye szerint a budapesti bűncselekmény miatt bekövetkezett szolgáltatáskiesés és a fennakadások elhárítása továbbra is teljes erővel folyik, egészen a teljes helyreállításig. A Magyar Telekom a hatályos Általános Szerződési Feltételeiben foglaltaknak megfelelően a szolgáltatás havi díjának a szolgáltatáskiesés idejére eső arányos részét jóváírja ügyfeleinek a következő számlán.

Azóta történt

Előzmények