Hirdetés

December elején Innovációs TechShow 2.0 a Merlinben

Második alkalommal rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter a hazai csúcstechnológiai fejlesztéseket bemutató Innovációs TechShow-t, mely mára Magyarország legnagyobb technológiai bemutatójává nőtte ki magát. A december 7-ei rendezvényen közel 25 új magyar találmányt lehet élőben kipróbálni a Merlinben.

A technológiai kiállítás idei mottója „Múzeum vagy Sikergyár?”: ennek jegyében a résztvevők nemcsak a jövő sikereit próbálhatják ki, hanem házibajnokságon mérhetik össze képességeiket a kultikus „Wizard of War” játékban, a helyszínen beizzított Commodore 64-es számítástechnikai berendezéseken.


Eddig közel 200 szakmabeli – induló kkv-t képviselő vállalkozó, szakpolitikus, innovációs menedzser és befektető – regisztrált a rendezvényre, amelyen többek között előadást tart Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár, illetve több, nemzetközi sikert arató hazai kkv vezetője is.

„Az idén bemutatott csúcstechnológiai fejlesztések jelentős része a médiához köthető" – nyilatkozta Lemák Gábor, az eseményt szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) igazgatója. Hozzátette: a találmányok közül több nemzetközi karrier előtt áll, hiszen több vállalkozás az Innovációs TechShow-ról vág neki a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításának, a Las Vegas-i CES-nek. A kiállítók között szerepel többek között a hazai tőzsdére bevezetett HybridBox, az ArtKlikk, a Netflix kódversenyén második helyezést elérő Gravity, valamint a szemüveg nélküli 3D-s TV-t fejlesztő iPONT International is. Rajtuk kívül bemutatkozik egy világsiker előtt álló titokzatos magyar találmány is – ígérik a szervezők.

Az Innovációs TechShow délután 4 órától a nagyközönség számára is megnyílik. A kiállítás résztvevői a helyszínen szavazhatnak a legjobb találmányra. A bemutató az idei év legsikeresebb fejlesztésének odaítélt TechShow Nagydíj átadásával, majd az idei év utolsó HiTech Pub-jával zárul.

Azóta történt

Előzmények