A héten rendezik a CIO’10 konferenciát

A Figyelő és a Bitport május 27-28-án megrendezi a CIO’10 Konferenciát és kiállítást. A kétnapos, informatikai és üzleti felső vezetőknek szóló szakmai rendezvényen a legnagyobb hazai vállalatok és szervezetek vezetői, valamint az IT-szektor meghatározó képviselői előadások és kerekasztal-beszélgetések során vitatják meg napjaink vállalati informatikájának izgalmas kérdéseit.

Hirdetés

A konferencia mottója „Mélyből a csúcsra”, amely arra utal, hogy a gazdasági válság elmúltával az informatika várhatóan kulcsfontosságú szerepet fog betölteni az újbóli növekedésben. A CIO’10 Konferencia fő előadója a magyar származású Joseph Reger, a Fujitsu Technology Solutions technológiai igazgatója, aki arról fog beszélni, hogy a következő évtizedben hogyan alakul át a vállalati informatika. A világ egyik legnagyobb informatikai óriáscégének felső vezetőjeként Reger azon kevés magyar származású szakember között van, akiknek közvetlen ráhatásuk van a jövő informatikájának alakulására.

A rendezvényen több külföldi előadó is megosztja a legfrissebb nemzetközi tapasztalatokat, így Bernd Dultinger a NetApp képviseletében az információmenedzsmenttel kapcsolatos trendekről, míg Brinley Platts, az angol CIODevelopment.com elnöke a CIO-kkal kapcsolatos változó elvárásokról tart majd előadást. A szakmai előadók mellett ott lesz az esemény második napján a Himaláját megjárt Erőss Zsolt hegymászó is, aki a magashegyi expedíciós élményei mellett az újrakezdésről is beszél majd.

Miként segíthet az infokommunikációs technológia a nagyvállalatoknak versenyképességük fenntartásában? Milyen esélyekkel indulnak a felzárkózásban a kevésbé tőkeerős középvállalatok? Melyek lesznek a meghatározó trendek a következő – forráshiányos, ám forradalmi technológiai újításokat tartogató – években? Többek között ezekre a kérdésekre remél választ adni a CIO’10 Konferencia és kiállítás. Bővebb információk a rendezvény weboldalán olvashatók.

Azóta történt

Előzmények