Hirdetés

Újabb ingyenes csatorna jön a MinDig TV-be

A MinDig TV bejelentette, hogy digitális földfelszíni televíziós kínálata júliusban tovább bővül, július 1-jétől megkezdődik az M4 Sport csatorna tesztsugárzása. A program HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető tévécsatornák száma kilencre, a HD-minőségben sugárzott programoké négyre bővül. Az Antenna Hungária (AH) által országosan sugárzott DVB-T szolgáltatás keretében immáron összesen 58 tévécsatorna műsora fogható tető- vagy egyes helyeken szobaantennával. Ezen túlmenően, az M4 Sport csatorna július közepétől az ingyenes MinDig TV applikációban is élőben lesz elérhető.

Hirdetés

Az MTVA tervei szerint az M4 Sport HD csatornán olyan kiemelkedő nézettséggel bíró tartalmak lesznek elérhetők, mint például a labdarúgó Bajnokok Ligája, a magyar NB1 mérkőzései vagy a Forma-1-es futamok élő közvetítései, ugyanakkor a magyar érdekeltségű sportesemények – mind az öt látványsportág és a 16 kiemelt sportág – is folyamatosan jelen lesznek a képernyőn.

Csatornaátrendezés kis zökkenőkkel

A közmédia legújabb csatornája, az M4 Sport HD program az A multiplexen lesz elérhető, míg az M2 HD csatorna átkerül a C multiplexre. 2015. július 1-jétől törvényi szabályozás miatt programátrendezésre kerül sor, ennek során az ingyenesen fogható közmédia csatornák az első öt, az RTL Klub a 7-es, a TV2 pedig a 9-es programhelyen kerülnek kisugárzásra, míg az Euronews csatorna a 80-as programhelyen lesz megtalálható. Az új csatornák megjelenése miatt egyes programok a korábbiaktól eltérő multiplexekre kerülnek, mely érinti az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatás egyes csatornáit is.

A programátrendezés és az M4 Sport HD csatorna megjelenése miatt 2015. július 1-jén 9.00 és 12.00 óra között csatornánként eltérő időpontban rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható, mely az összes telephelyet és szinte az összes kisugárzott tévécsatornát érinti. Abban az esetben, ha a felhasználó 12.00 óra után nem látja az M4 Sport HD, az M2 HD vagy bármely más csatornát a programlistában, mindösszesen egy automatikus újrahangolást kell elvégezni a dekóderen vagy a beépített DVB-T tunerrel rendelkező tévékészüléken, dekódercsere egyáltalán nem szükséges.

Az AH tervei szerint a közeljövőben tovább bővülhet a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kilenc csatornát tartalmazó ingyenes kínálata.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények