Kipróbálható az új Office és a Skype üzleti változatának tesztverziója

A Microsoft vezetői ma, a vállalat Convergence 2015 nevű üzleti konferenciáján több fontos bejelentést is tettek, és ezek közül a két legérdekesebb az Office 2016 asztali változat technikai előzetesének megjelenése, illetve a Skype for Business hasonlóan tesztváltozatának elérhetősége.

A várhatóan a nyáron megjelenő Office 2016 előzetese már hónapok óta elérhető volt zárt körben, de mától az Office 365 előfizetői is kipróbálhatják, illetve a Connecten keresztül bárki – a Microsoft ezzel a változattal elsősorban a profi informatikusokat, illetve a fejlesztőket célozta meg. Épp ezért a találkozón még nem tértek ki a végfelhasználókat érintő változásokra, erről egy későbbi időpontban kívánnak tájékoztatást adni.

Az irodai csomagban a leginkább szakembereket érdeklő újdonságok többek között: a más termékekből már ismert adatvesztés-védelem (Data Loss Protection – DLP) megjelenése, az Exchange/Outlook kapcsolatokat támogató MAPI-HTTP protokoll bevezetése, többfaktoros autentikáció támogatása az ADAL integrációjával, a levelek tárolásának jobb menedzselhetősége (időkorlátos megtartás), az Outlook-keresés megbízhatóságának, teljesítményének és használhatóságának javítása, a hálózati forgalom menedzselésének javítása a Background Intelligence Transfer Service (BITS) segítségével, rugalmas frissítéskezelés stb. A bejelentés szerint egyéb új, most még nem elérhető funkciók is bekerülnek a későbbi változatokba.

Az Office-csomag része a másik új szolgáltatás, a Lync felváltására már tavaly novemberben bejelentett Skype for Business is, melynek előzetese szintén letölthető.

Azóta történt

Előzmények