Itt az ingyenes Microsoft Office mobilra

Mobileszközökre szánt irodai programcsomagját ingyenessé teszi a Microsoft. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Word, a PowerPoint és az Excel is aktív Office 365 előfizetés nélkül képes lesz dokumentumokat létrehozni, szerkeszteni, menteni.

Nem kapkodta el a redmondi cég, hogy csatlakozzon azokhoz a vállalatokhou, amelyek a freemium alkalmazások üzleti modelljét is alkalmazzák. A freemium lényege, hogy az adott szoftver bizonyos funkciói ingyenesen is elérhetőek, míg másokért fizetni kell.

Satya Nadella, a Microsoft februárban kinevezett vezérigazgatója új pályára mozgatta át a szoftveróriást. Az új vezető a cég cloud üzletágát vitte korábban, így Ballmerék joggal várták, hogy új lendületet hoz majd a cégnek. A „mobile first, cloud first” szlogen sem csak négy szó, a Microsoft az utóbbi időszakban sokat tesz azért, hogy behozza lemaradását. A felhőszolgáltatásokra koncentráló vállalaton belül is rengeteg a változás.

Az ingyenessé váló irodai csomaggal kapcsolatban amanda Lefebvre, az Office termékmenedzsere elmondta, az elsődleges cél még mindig az, hogy minél többen használják a programcsomagot „Még több okot akarunk adni az embereknek, hogy a mi szoftvereinket használják”.

 

Szolgálati közlemény:
Úgy néz ki, hogy lesz lehetőségünk alaposan bejárni a magyarországi Microsoft székházat. Reményeink szerint rengeteget lehet majd kérdezni. Ha van olyan kérdés, amit mindig is fel kellett volna tenni az MS-nek, de mi valamiért nem tettük meg, a fórumban várjuk a kérdéseket! A legjobbakat, legérdekesebbeket nekiszegezzük a Microsoft illetékeseinek!

Azóta történt

Előzmények

  • Korlátlan OneDrive és Office 365 egyhavi internetadó árából

    Átalakítaná a felhőszolgáltatások piacát a Microsoft. Minden Office 365 előfizetés mellé korlátlan OneDrive tárhelyet adnak az üzleti és a lakossági felhasználóknak egyaránt.

  • Az Apple frissített, de mi van az Androiddal?

    A Bash hibájára folyamatosan készülnek a javítások, OS X-re tegnap jelentek meg a frissítések. Mobil eszközön csak akkor van elvi kockázat, ha manipulált készüléket használunk.