Hirdetés

Ismét várja a fiatalok jelentkezését a Microsoft világversenye

Idén már a nemzetközi szakmai webinar is támogatja a magyar diákok munkáját a Microsoft elsőszámú nemzetközi fejlesztőversenyén, az Imagine Cupon.

Hirdetés

A 2004-ben elindított Imagine Cupon eddig több mint 1,65 millió fiatal vett részt 190 országból. A megmérettetésre befutó ötletek a legmodernebb technológiák segítségével társadalmi kihívásokra nyújtanak megoldásokat. A globális innovációs verseny tavalyi, Seattle-ben megrendezett döntőjében például a GlovEye csapata képviselte hazánkat, amelynek tagjai nyomtatott szövegeket tettek olvashatóvá vakok és gyengénlátók számára. Két éve pedig bronzérmet ért egy magyar egészségügyi fejlesztés, az InSimu Patient, amely segítségével azóta már a Debreceni Egyetemen képzik az a jövő orvosait.

Idén a Microsoft Azure-t használó csapatok jelentkezését várják február 23-ig. Az országos versenyek győztesei közül a régiós bírák választják ki a közép-kelet-európai fordulón megmérettetésre kerülő ötleteket, a végső, nemzetközi döntőre pedig az Egyesült Államokban kerül sor 2018 nyarán. A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy idén a Microsoft régiós szakértői a technikai felkészülést segítő webinar sorozatot tartanak, emellett pedig a Microsoft Magyarország extra támogatást is nyújt a csapatoknak egy négy alkalomból álló, prezentációs és kommunikációs tréning során. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak az angol nyelv elvárható szintű elsajátítására is, amely értelemszerűen alapfeltétele a sikeres részvételnek az Imagine Cup mindhárom szakaszában. A globális döntő győztes csapata 85 ezer dolláros jutalomban és nagy értékű Azure-hozzáférésben részesül, emellett lehetőségük nyílik részt venni egy személyes mentoráláson a Microsoft első számú emberével, Satya Nadellával.

Regisztrálni február 23-án éjfélig lehet a Microsoft Imagine Cup weboldalon.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények