Rendkívüli javítást adott ki a Microsoft az Intel bakija miatt

Mivel mind a működési rendellenességek, mind az adatvesztés kockázata fennáll, a vállalat igyekszik segíteni.

Az Intel a múlt héten jelentette be, hogy a Spectre sebezhetőség egyik változatának kijavítására készített frissítésük hibás, időnként újraindulást idéz elő, váratlan viselkedést eredményezhet, és fennáll az adatvesztés esélye is. Ezért a vállalat azt javasolta a gyártóknak és a felhasználóknak, hogy egyelőre ne telepítsék a firmware-frissítést, várják meg, míg elkészül a hibátlan változat.

A Microsoft viszont ennél tovább ment: a hétvégén úgy döntöttek, hogy ők is kiadnak egy rendkívüli frissítést a Windows 7, Windows 8.1 és a Windows 10 rendszerekhez, mely letiltja azt a bizonyos védekezést a Spectre kettes típusú variánsával szemben, hogy megakadályozzák az újraindulásokat.

A frissítés a Windows Update Catalog részeként jelent meg, így manuálisan lehet letölteni és telepíteni. Azoknak ajánlják alkalmazását, akik telepítették az Intel javítását, főként ha már tapasztaltak problémákat. Új registry kulcsokat is kiadtak, hogy a rendszergazdák kézzel tiltsák le vagy engedélyezzék a védekezést.

Azóta történt

Előzmények