A tanulást forradalmasító alkalmazás nyert az Imagine Cup hazai döntőjén

Az innobie csapat Eddie nevű fejlesztése a győzelem után a régiós fordulón képviseli hazánkat.

A Microsoft hivatalos közleménye szerint az Eddie egy okostelefonos alkalmazás és egy tankönyv egyedi hibridje. A megoldás továbbra is a tankönyvre és annak tartalmára épít: a könyv illusztrációit speciális jelölésként használva a kiterjesztett valóságba viszi a gyermekeket, hogy olyan környezetben ismertesse meg velük a tananyagot, amelyre egyébként is fogékonyak. Ily módon könnyebbé, olcsóbbá, nem utolsósorban pedig hatékonyabbá válik a tantermi demonstráció – mondják az innobie csapat tagjai. Fejlesztésük célja, hogy a szükséges rosszként kezelt mobiltelefonra a tanárok segítségként tekintsenek, az iskolák pedig a költségcsökkentés egyik kulcsát lássák benne, hiszen a drága tantermi eszközöket tökéletesen helyettesíthetik a kiterjesztett valóságban megjelenített digitális illusztrációk.

Hirdetés

Az innobie csapat
[+]

„Az Imagine Cup-on olyan innovatív ötletekkel és üzleti koncepciókkal lehet sikert aratni, amelyekkel – a társadalom szolgálatába állítva őket – jobbá tehetjük a világot. A világ egyik vezető technológiai cégeként a Microsoft elkötelezett az iránt, hogy minél több fiatalt segítsen korszakalkotó ötletei megvalósításában. Büszkék vagyunk a magyar döntő győztesére és hiszünk abban, hogy kiváló eredményeik miatt még hallani fogunk róluk” – mondta Vass Gábor, a Microsoft kelet-közép-európai partnerfejlesztési igazgatója, a verseny zsűrijének tagja.

Eddie
[+]

Az Imagine Cup hazai győztesének kiválasztása azonban nem az egyetlen izgalmas momentum volt a döntő során: Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és Kisgergely Kornél, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója bejelentette a két vállalat stratégiai partnerségét. A cégek dedikált ajánlatokkal, szakmai támogatással és tréningekkel támogatják a hazai innovatív ötleteket: a Microsoft a technológiai háttér kiépítésében és az értékesítési csatornák megtalálásban, míg a Hiventures az üzleti modell kialakításában és a stabil pénzügyi háttér kialakításában segít.

“Fontosnak tartjuk, hogy habár a Hiventures pénzügyi befektetőként van jelen a startupok életében, de befektetési programjainkon felül egyedi értékajánlatokkal is segítsük őket, aminek a technológiai támogatás elengedhetetlen pillére. A Microsofttal közös célunk nem csupán a hazai startup ökoszisztéma fellendítése és segítése a digitális transzformáció útján, hanem a magyar startupok régiós szintű pozícióinak megerősítése is”– fogalmazott Kisgergely Kornél.

Azóta történt

Előzmények