Újdonságok a Microsoft Ignite konferenciáján

Ma elkezdődött és szeptember 28-ig tart az Ignite, a Microsoft éves vállalati konferenciája az egyesült államokbeli Orlandóban.

A Microsoft közleménye szerint az idén a biztonságot és a mesterséges intelligenciát állította az Ignite középpontjába. A cég továbbra is a digitális átalakulásban támogatja ügyfeleit, ám még nagyobb mértékben fog támaszkodni a mesterséges intelligenciára és IoT technológiákra, és még nagyobb figyelmet szentel a kiberbiztonságnak.

A cég ötéves és 40 millió dolláros költségvetésű Humanitarian Action programja elindulását is bejelentette, amely a katasztrófavédelem, a gyermekvédelem, a menekültek és otthonukból elüldözött emberek, valamint az emberi jogok védelme területén teszi mindenki számára elérhetővé a mesterséges intelligencián alapuló technológia előnyeit.

Biztonság

A redmondiak ígérete szerint töredékére eshetnek a kibertámadások, adatlopások a Microsoft Secure Score használatával, amely a Microsoft 365 működési környezetét megvizsgálva ad tanácsokat a felhasználónak, miközben a Microsoft Authenticatorral pedig jelszó nélkül is biztonságosan lehet majd logolni.

A Microsoft közli, hogy minden hónapban körülbelül 5 milliárd kibertámadást hiúsítanak meg, mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldásai több mint 6,5 billió behatolásról érkező jelentést dolgoznak fel naponta. Ez a rendszer azonosította nemrég az Urnsnif nevű vírust is, kapcsolt le 18 bűnözői botnetet. A rendszergazdák munkájának támogatására a konferencián, a Microsoft Threat Protectiont ajánlják. A Microsoft, a Defending Democracy programja keretében, már az amerikai időközi választások zavartalan lebonyolításában is igyekeznek közreműködni, de tervezik a program kiterjesztését a világ más országaira is.

Mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia a vállalkozásoknál elérhető adatállományban rejlő tudást, információt teszi elérhetővé, írják: erre szolgál az Azure Machine Learning, az előzetesen kiadott SQL Server 2019, az Azure SQL DB, az Azure Data Explorer, az Azure Cosmos DB Multi-masterhez érkezett frissítések.

A Microsoft azokat a megoldásokat is bemutatja, amelyekkel a Microsoft 365-ön belüli keresést és a mindennapi munkavégzést teszik még hatékonyabbá mesterséges intelligencia alkalmazásával. Ilyen lesz a Microsoft Search, az Ideas, amely – egy kis villámot ábrázoló ikonra kattintva – az Excelen és a Power Pointon belül kínál tippeket a formázásra, layoutra, különböző képek felhasználására. Maga az Excel is megújul még több lehetőséget teremtve arra, hogy az adattömegből meglátások születhessenek. A LinkedIn pedig az Office új verziójában már beépül a szövegszerkesztőbe, a táblázatkezelőbe és a PowerPointba. Mostantól már a videókonferenciákon is lehet kamera rekeszértéket állítani, vagyis a mesterséges intelligencia az előtérben lévő embereket, arcokat felismerve, képes a háttér elmosására, a jegyzőkönyveket pedig az élőszót lejegyzetelve készíti el a gép.

Azóta történt

Előzmények