- Windows Insider Program
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- ASUS routerek
- Hatalmas áttörést érhet el a gyártásban a Tesla
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Invitel (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
"Akinek persze ez kell, természetesen megtalálja a számításait, de a nem Microsoft szoftverek használatát is ugyanolyan értékesnek látja már a cég, így ezek mögé komoly szolgáltatásokat építettek, illetve építenek."
Mindeközben a microsoft valós véleménye a linuxról:
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
"Azurét"
koszonjuk
while (!sleep) sheep++;
-
Béééla
őstag
Microsoft <3 linux szerverekben rejlő pénz
Bélabá
-
Azurét
Hogy miiiiit??
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
domos
senior tag
Egy random usernek mi ebben a félrevezető? Max a "nincs védelem" rész. Mondom ezt úgy hogy Linuxozok szerveren és asztali gépen is, szeretem is, de manapság az okostelefonhoz szokott embereknek a Windows is kezd sok lenni, nem hogy egy teljesen új OS amit még sosem láttak.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
leviske
veterán
Amikor a Microsoft úgy dönt, hogy pénzt költ a Linux rossz fényben feltüntetésére, az az jelenti, hogy valami a Linux körül elindult. Az Intel és az AMD elég nagy ütemben tolja a kernel fejlesztését és felhasználói oldalról a Valve is egyre több hasznos fejlesztést pakol a közösség elé.
Ráadásul nem mindegyik ellenérv hamis. A Linux elég nagy falat, ha az embernek nincs "IT-s ismerőse" és a Windows karbantartás/telepítés területén nagyon alap szinten áll. Akadnak azért még olyan lvl1 extrák, amik még problémásak Linux alatt (pl. RGB vackok irányítása).
-
vicze1
félisten
Pont ugyan olyan propaganda, mint a másik oldalé.
Ha X user nem ért a Linux-hoz ezt mind elmondhatja, ha Y nem ért a Windows-hoz akkor ugyan azokat elmondhatja.Mind a kettő használom eléggé, hogy elmondhassam, hogy teljesen mindegy melyiket használod ugyan olyan problémás lehet attól függ mire használod.
A szervert meg értelmetlen a Desktoppal keverni, nagyon nagyon más mind a két OS esetében.
Cikkhez:
Mivel vagy 50 Linux alapú(napi szinten változik) szervert futtatunk Azurban, a 3évvel ezelőtti állapothoz képest tényleg drasztikusan javult a támogatás és szinte minden szolgáltatás(autoupdate, invertory, OS disk encryption) ugyanúgy elérhető Linux-on. Sajnos a minőségük még messze nem éri el azt, amit Windows szerveren nyújtanak.
[ Szerkesztve ]
-
A Microsoft véleménye a Linuxról pontos számokban kifejezve:
Desktop Linux: 0 Ft
Windows 10 Pro: 80000 FtVicces volna ha nem a képeden látható véleménye volna róla. Akkor szerinted mire fel akarnának érte pénzt kérni? Ettől függetlenül nem azt mondják, hogy nem éri meg 0 forintért, hanem azt, hogy 0 forintért kevesebbet kapsz, mint sok forintért.
[ Szerkesztve ]
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
vicze1
félisten
Az OEM Windows 10 Home vagy Pro költsége 5e/10e alatt van, ez az OEM gyártó általában 20e körül realizálja a te pénztárcádon. Csak halkan megjegyzem, A Windows licencelés túlnyomó része az vállalati upgrade ügyfelekből folyik be, az OEM már eléggé kis összeg.
Tehát felesleges az a propagandát tolni, hogy 80e a Windows.
[ Szerkesztve ]
-
-
vicze1
félisten
Ha tisztában vagy vele akkor miért írod a lehető legdrágább reatil dobozos verzió árát? Ez nem pontosan ugyan az a propaganda? (Egészen mellesleg ismersz bárkit is aki retail dobozos Windows-t vett?
)
Az hogy nem létezik supportal rendelkező OEM Linux licence nem az MS hibája. Support nélkül meg egy laptop gyártó se fog laptopot árulni. A Dell az Ubit developer editionnek árulja OS support nélkül.
Persze van pár nagyon kevés Linux distro készítő, akik megengedhetik, hogy HW-t is áruljanak mint a Manjaro és PureOS, de ők erős kivételek.Egy Retail Red Hat 50$/év, egy SUSE szintén. Ezekhez pontosan 0 support van az 80$-tól jár, még egyszer /év. Jelenleg az W10 Enterprise upgrade $84 (E3-mal számolok, de van olcsóbb opció 60 körül) /év teljes supporttal.
Windows Home OEM: 5$
Windows Pro OEM: 20$[ Szerkesztve ]
-
cami][us
senior tag
Pont ugyan olyan propaganda, mint a másik oldalé.
Természetesen nem. Ráadásul mifelénk pénzmosásra is kiváló, legyen akármilyen "olcsó" az OEM, hiszen "még senkit sem rúgtak ki azért, mert Windows-t vett".Nyílván, ha az Amazon, vagy a Google jött volna hasonló adattal a kutyát se érdekelt volna, de az MS-nek ezzel meg van az ingyen reklám, még akkor is ha lebutított dolgokat is adtak ki más rendszerekre. Az AWS ettől még piacvezető marad.
乇乂ㄒ尺卂 ㄒ卄丨匚匚
-
Apollyon
Korrektor
Egyáltalán nem ugyanolyan.
Pl. van egy marginális különbség a linuxos oldal, és a microsoftos között, mégpedig hogy utóbbinak monopóliuma van. Így a hasonló, megtévesztő reklámok amellett hogy hazugságra épülnek, ráadásként még full etikátlanok is.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
vicze1
félisten
Melyik állítás hazugság?
Etikusságot üzletben elvárni elég naiv dolog.
A monopólium kialakulása elég hosszú folyamat végeredménye, és teljes alternatív hiánya okozta.(#14) cami][us: Ez is egy propaganda videó semmi több, elég durva direkt megtévesztésekkel. Annyi mindenbe bele tudnék kötni, hogy felsorolni is nehéz. Ha pár éven belül kiadják a Windows forráskódját akkor mi lesz a nagy ütőpont? Nézted már az Android havi biztonsági javításainak listáját? Ajánlom figyelmedbe.
A pénzmosás nem igazán tudom, hogy jön ide, az leginkább az Azurral zajlik az íreken keresztül, nem a sima licencekkel.
Így van AWS az első és nyilván kell MS-nek a reklám, mivel ők a másodikak és úgy néz ki 10éven belül már elsők lesznek, úgy hogy drágábbak mint az AWS, ami nem kis dolog.
Azt le szeretném szögezni, hogy nem óhajtom semmilyen formában a MS védeni még véletlenül se, de egyáltalán nem kell a ló másik oldalára átesni és ugyan olyan túlzásokat állítani.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
" A Linux elég nagy falat, ha az embernek nincs "IT-s ismerőse" és a Windows karbantartás/telepítés területén nagyon alap szinten áll."
Ilyenkor eszembe jut az hogy hány levedlett c2d kategóriás gépre tettem egy ubuntut vagy mintet amit mind a mai napig használnak nagymama/papa korú emberkék évek óta.
A telepítés se volt nagy durr, igazából a legtöbb alap telepítés. Nem tudom ki mikor látott utoljára linux telepítőt, de szerintem egy wint bekonfigolni macerásabb, programokat levadászni netről, drivereket feltenni, plusz w10 hajlamos frissítések után megbolondulni amióta az MS leköltségcsökkentette a tesztelőket és a public win a teszt kb.
Lépések ugyanazok kb.
1. telepítőt kiírni pendrive-ra, cd-re, ez kb ugyanaz, rufus vagy random cd író a múlt technológiai fanatikusoknak.
2. telepítőt végignyomkodod default beállításokkal (átlagnak bőven elég), linuxon beikszeled hogy szedje le a 3rd party cuccokat is.
3. linux kb kész (ha igény van rá akkor egy chrome .deb-et leszedni és duplaklikk rá, kb ugyanaz mint winen, ha jófej akarok lenni akkor még egy ublock origin a választott böngészőre), ablakoknál jöhet a driverkeresgélés (w10 egész sokmindent megtalál, de van amibe beletörik a foga) és szokásos programpakk (ffox, chrome, vlc, torrent és ízlés szerint még ami kell).Aki egy random wint fel tud tenni annak menni fog egy linux is. Aki játszik az úgyis konzolozik vagy windowsozik, valve féle proton viszont jó irány, engem már nem sok minden tart vissza a teljes váltástól (mindennapi dolgaimat amúgy is linux alatt csinálom, ablak csak "gémelni" van).
ps: más kérdés ha driver para van, bár tök őszinte leszek, utoljára driver gondom talán 5-6 éve volt, de inkább az a jellemző hogy nyomtató/scanner ami xp only driveres W7-től felfele nyekk, linuxon meg plug n play.
[ Szerkesztve ]
-
Gdi
senior tag
"A Microsoft mostanság arra törekszik, hogy az ügyfelek valós igényeit szolgálják ki, így nem akarják már mindenáron becsalogatni őket a saját zárt rendszereikbe."
Linuxos (ráadásul openszósz) exchange implementáció?
(Na jó, az még windowson sem működik jól)
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Apollyon
Korrektor
"Melyik állítás hazugság?"
Az összes.
Mindezek mellett teljesen szükségtelen hogy egy mamutvállalat porig alázza az egyébként ingyenes platformot, amikor kb. 0 mértékben fogja őt érinteni, hogy mostantól néhány játékkal több elfut linuxon, ami eddig nem. Másfelől ha szerencséje van a linuxos platformnak, sosem lesz olyan népszerű desktopon, mint a windows.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
vicze1
félisten
Amennyiben azt elhiszed, hogy egyik állításnak sincs valóság alapja és nem tudok példát felhozni arra, hogy mindegyik ed igazoljam akár Windows akár Linux esetén, akkor pont olyan elvakult vagy mint az az eszemet marketinges aki összeállította a listát.
Pont ezért nem jut sehova a Linux közösség, meg képtelenek a problémákat belátni és elfogadni hogy léteznek, hanem csak küzdenek a nagy nem létező ellenség ellen. -
-
vicze1
félisten
Továbbra is amennyiben van olyan eset mikor igaz az állítás, akkor
Kérdőjelesek, azaz nem biztos hogy van:
Támogatás - Nem minden disztibució támogatott megfelelően, vagy rosszabb esetben rolling, ahogy a készítők bármikor felhagyhatnak a támogatással.
pl. Qube-on valószínűleg már soha nem lesz Win 10 támogatás, mert a driver készője úgy dönött, hogy mással akar foglalkozni. Synaptics baszik kiadnak 4éve Linux drivert az újabb ujjlenyomat olvasókhoz, 1ember csinálja 2éve és most lehet alfába fogatni. Így igen a támogatás kérdéses erősen...
Nincs védelem - Ez teljesen disztró függő, hogy legalább egy Clam-et beleerőszakolnak-e vagy sem, de általában már csak arroganciából is kimarad az AV, mert minek... Egyéb biztonsági funkciókat mindenképp telepíteni kell.
Kompatibilitás - Ez ugye nem kell ragozni, nem minden Windows app fut rajta, hogy a legújabb PS se.
Kevés szoftver - Ez relatív, de tudtommal Ubuntun van a legtöbb csomag 70e jó indulattal vehetjük 100e-nek mert sok kisebb program is van egy csomagban. Egy Win32 sok milliós számaihoz képest ez elég elenyészőnek tűnhet.
Bonyolult - Ez szintén distro függő, de elég bonyolult tud lenni néha, ha csak nem egy böngészőt akar futtatni rajta az ember, bár erre tökéletesen megfelel, amíg nem Ubuntu és nincs upgrade.Másik a telítést igényel:
Mivel többnyire nem előtelepítve van, így ja telepítést igényel, ezzel nem tudok mit kezdeni.Parancssoros kezelés - Erre egyre kevésbé van szükség, de problémák esetén sajnos még mindig elengedhetetlen. (Bár ez szerintem Windows-ra is igaz, PS nélkül már szart se lehet csinálni.)
Korlátozott tudás - Megint csak nézőpont kérdése, a Gimp nem egy PS és sorolhatnám a tudásban nem ekvivalens programokat.
Haladóknak - Nem adnám anyám kezébe hogy telepítse, és a Windows-t se...
Nincs védelem - Az ismétlés a tudás anyja?
Időigényes - Hát ezt nem tudom arányosan ugyan annyit szívok mind a kettővel, egyformán időigényesek szerintem. Pusztán telepítéssel Linux esetén azért többest szívtam.Mint írtam minden állítást Windowsra is le tudom, így akár megerősítve akár cáfolva épp ahogy a szél fúj, ahogy Linux-ra is.
Amennyiben ha mindenképp félre akarja értelmezni, akkor lehet nyugodtan kiad akadni. Bárcsak más reklámok félvalós állításain is ennyien kiadódnának. Spoiler alert: A Red Bull nem ad szárnyakat, stb.[ Szerkesztve ]
-
de pattanó szivem feszitve húrnak,
dalolni kezdtem ekkor azúrnak,(részlet Kosztolányi Dezső Hajnali részegség című költeményéből)
-
nyisziati
veterán
"Pont ezért nem jut sehova a Linux közösség, meg képtelenek a problémákat belátni és elfogadni hogy léteznek, hanem csak küzdenek a nagy nem létező ellenség ellen.
"
Ez tökéletesen így van.
Évek óta figyelem sh4dow, tomtyi, cpt. pirk és a többi linux fan(atikus) kommentjeit, és elképesztő, mennyire nem veszik észre, hogy a windows propagandájánál mennyivel erősebb agitpropot tolnak...
(ja és 2009 óta aktív linux felhasználó vagyok)
szerk.: bár sokszor van olyan érzésem, hogy igazából nem is akarják, hogy mindenki linuxozzon (lásd egyik fentebbi komment, hogy "ha szerencséje van a linuxos platformnak, sosem lesz olyan népszerű desktopon, mint a windows").
Gyakorlatilag ez mindent elmond a linuxfanok skizoid és ambivalens hozzáállásáról.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Elveszel a részletekben.
Nem az a lényeg, hogy pontról-pontra te most mibe tudsz és mibe nem tudsz belekötni mindkét oldalról. A kiindulópont az volt, hogy a cikk azt állítja hogy a ms mennyire kedveli és szereti a linuxot, holott valójában pénzt fizet azért, hogy lejárassa azt.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
nyisziati #32 üzenetére
""Pont ezért nem jut sehova a Linux közösség, meg képtelenek a problémákat belátni és elfogadni hogy léteznek, hanem csak küzdenek a nagy nem létező ellenség ellen. "
Ez tökéletesen így van."Természetesen ez nincs így. Másrészt a linux nagy része desktop vonalon nem pénzorientált módon működik, hanem az a lényeg, hogy a kezük alól kiadott szoftver jól működjön.
A többire:
Általában én szoktam elmondani a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy szerintem a túl nagy népszerűség nem tesz jót a linuxnak. Mégpedig azért, mert a windowsra nevelt társadalom a windowsos beidegződésével szintén windowsként akarja használni a linuxot. Ez pedig már egyre jobban meg is látszik rajta.Szóval mielőtt személyeskednél, esetleg átgondolhatnád, hogy némi logika is rejtőzik az egyes gondolatok mögött, amitől még nem lesz valaki skizofrén.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Pont ugyanazt a hibát követted el, mint a marketinges, aki összeállította a képet: kijelentettél dolgokat az egyik oldalról, miközben a másik oldalról meg sem vizsgáltad az adott kérdést.
Ha nem érthető, este szívesen kifejtem, mobilról nincs kedvem ennyit írni.
https://www.coreinfinity.tech
-
Dave™
nagyúr
Na akkor mondom én:
Biztonság: ez féligazság, valóban sokat fejlődött, de a legtöbb kártevő is erre van, ergo ez a legkockázatosabb rendszer. Kicsit megfordítva meg a legnagyobb adathalász házon belül van.
Kényelem: ez nagyon relatív. Kényelmes lehet, hogy sok minden kulcsrakész és hülye biztos, de az önálló életet élő frissítések, az erőszakos driver update vagy a finoman fogalmazva is nagyon béna UI/UX nem igazán kényelmesek, ahogyan a közel nulla testreszabhatóságú UI sem az.
Egyszerű újratelepítés: én és sokan mások egy átlag Linuxot sokkal gyorsabban és egyszerűbben telepítek újra, mint egy Windowst, aminél pl. gond lehet az NVMe driverekkel is (nem is fogja látni a meghajtót ezek nélkül), de az igazi kérdés inkább az, hogy mi szükség van egyáltalán újratelepítésre.
Garancia: ez az egyik legnagyobb ferdítés - a szoftverre nincs garancia, a hardverre meg mindkét esetben van. A szoftveres támogatás amire a költő gondolhatott, de az OEM esetén azt a gyártó adná, kíváncsi vagyok mennyire működik jól mondjuk a HP Windows supportja.
Frissítések: na, azok tényleg vannak, ezt szerintem mindenki elég jól megtanulta W10 esetében, talán többet is látja azt a képernyőt, mint a hasznos tartalmat
Ezzel szemben a másik oldalra vonatkozó hazugságok:
Parancssoros kezelés: ez egy opció, a legtöbb dolog már ugyanúgy megvan gui-n is. Windowson nincs cmd meg powershell? És nincs olyan, ami csak azon keresztül végezhető el? Ismét egy hazugság.
Korlátozott tudás: a legtöbben Windowshoz is hülyék, ez mondjuk így igaz. Az ismeretlentől való félelem pedig mindig rossz megoldásokat szül, mint tudjuk.
Haladóknak: nem igaz, egy csomó kezdő is használja, idősebb emberek is. Ez inkább a közhiedelemre akar építeni.
Nincs védelem:
A hülyeség ellen nincs, az igaz.
Időigényes: a tanulás mindig az. A Windowsnál ez már megvolt, azt természetesnek vesszük. Ez is lehet féligazság.
Kb. ennyi. Tényleg nincs hazugság meg ferdítés
-
nyisziati
veterán
Dave, sh4dow, apollyon: tökéletesen aláhúztátok azt, amit viczével állítottunk. Nem is pazarlom az időt, hogy egyesével összegyűjtögessem az indokokat, az elmúlt években megfogalmazott véleményeitek, amiket most megerősítettetek, bőven elegendőek egy pártatlan külső szemlélőnek, hogy levonja a megfelelő következtetéseket.
Részemről ennyi lett volna, további szép napot mindenkinek. -
Apollyon
Korrektor
Jah, egy valamire reagálnék, mert ez mindig visszatérő súlyos tévedés:
"Korlátozott tudás - Megint csak nézőpont kérdése, a Gimp nem egy PS és sorolhatnám a tudásban nem ekvivalens programokat."
PS alatt itt gondolom nem powershellre kell gondolni, hanem Photoshopra, de 10 átlagfelhasználóból mennyi usernek is kell és valóban szüksége is van egyáltalán Photoshopra? Eleve kinek, kiknek van szükségük GIMP-re? Mert egyik sem átlagfelhasználás.
De értem a célzást, a Photoshop nagyon király, ellenben nincs natívan linuxra, viszont a gimp szóba se jöhet, mert az milyen gagyi már a ps-hez képest => tehát a linux szar.
(Ja, amúgy a gimp cross-platform, just sayin')
Nem csak ps és gimp, bármilyen professzionális szoftverről is legyen szó, nem átlagfelhasználás, ezekre a szoftverekre a userek legnagyobb részének soha életében nem lesz szüksége.
Másrészt, ha ilyen van, nem a windowst vagy a linuxot kell vádolni hogy 1-1 adott sw nem elérhető rá, hanem a sw gyártóját.
Továbbá, ha a játékokat nem nézzük, akkor átlagfelhasználásra bőven elegendő a linux is, csak az eleve windowsra neveltetés, egyes gyártók windows only támogatása merőben akadályozza a tágabb szemléletet.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
nyisziati #37 üzenetére
"tökéletesen aláhúztátok azt, amit viczével állítottunk."
Mit állítottál, ezt?
"Pont ezért nem jut sehova a Linux közösség, meg képtelenek a problémákat belátni és elfogadni hogy léteznek, hanem csak küzdenek a nagy nem létező ellenség ellen."
Ez tökéletesen így van.Légyszíves te, vagy valaki, sorolja már fel, hogy konkrétan kiknek, és milyen problémákat kellene belátni és elfogadni?
Ki az a nem létező ellenség, amivel állítólag küzd a Linux közösség?Nekem inkább úgy tűnik, hogy a ms aki küzd a nem létező ellenséggel.
-
Dave™
nagyúr
válasz
nyisziati #37 üzenetére
Legyünk objektívek szerintem, a linkelt képek abszolút a (régi) féligazságokra, berögződésekre, közhelyekre építenek, ezért lehet azt mondani, hogy hazugságok. Az is ugyanúgy hazugság, ha azt mondom, hogy a Linux mindenkinek jó lesz, vagy hogy problémamentes a használata, meg hogy nem kell tanulni hozzá, de ilyet senki sem mondott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nyisziati #32 üzenetére
Most 1 teljes évig csak Linuxon dolgoztam, mint C++ / QT / beágyazott hw fejlesztő és látom, hogy mennyivel több lehetőséget ad egy Linux by default mindenre a munkában. A kommentjeim egyrészt ilyen tapasztalatok alapján születnek, másrészt meg használok Windowst is bőséggel, így azt az oldalt is átlátom.
Amúgy annyira Linux fan / fanboy vagyok, hogy le merem írni ezt: MS oldalon a Windows 7-et szerettem használni mert egyszerűen jó rendszer volt és sajnálom, hogy nem azt a vonalat vitték tovább.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Apollyon
Korrektor
Nekem meg személy szerint jobban tetszik már a win10, mint a win7. Van 1-2 gyerekbetegsége a win7-nek, amit a 10-es már kinőtt. A sok, még mindig jelenlévő hibáit is figyelembe véve.
Persze én nem fejlesztek rajta, csak mind enduser használom a 10-est (melóban win 7 is van), de már gyorsabb hdd-n is a win10 a 7-nél.A frissítések, hát az mondjuk gáz, de én azt megoldottam manuálisra. Az viszont bejön, hogy sok program telepítgetéstől sem lassul szénné a rendszer egy idő után, mint azt a korábbi dózok tették, azaz vége a folytonos újratelepítésnek. Az egyik gépre 3 éve raktam fel, és azóta flawless ez a része.
-
vicze1
félisten
Teljesen felesleges, direkt leírtam hogy mind a két oldalról le tudom írni bármelyikre az igazolást és a cáfolatot is, nincs szemellenzőm mint egyeseknek, hogy ugorjak minden Linux "sérelemre".
Pusztán szeretem volna szemléltetni, hogy van egyik állítás se hazugság, mivel teljes általánosak, így bármit rá lehet húzni. Pontosan ahogy egy random marketing anyagnak lennie kell.
Több betűt meg felleges pazarolni arra, hogy a MS marketing osztálynak el kellett valamire költenie a pénzt mert köv. évben kevesebbet kapna az osztály.
(#33) Apollyon: Te meg terelsz mint a jó politikus. Leírtad hogy hazugság mind, megcáfoltam. Pont. Nyugodtan vergődjetek tovább rajta, semmi mást nem vártam.
-
Apollyon
Korrektor
Én először csak annyit állítottam, hogy a ms hülyeségeket terjeszt a linuxról. Aztán jöttél te, hogy mindenáron bebizonyítsd, hogy a linux amúgy mennyire gagyi. Így aki vergődik meg terel az mindvégig te voltál.
De elnézzük neked, ha esetleg válaszolsz a #39-ben feltett kérdésekre.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nyisziati
veterán
Tudjátok gyerekek, valahogy az ilyen parttalan vitákban szinte mindig a linux fanoknak van igaza teoretikusan. Aztán a desktop rendszer részesedése valahogy mindig úgy 2-3 % környékén marad a következő 5 évre...
Azért az emberek valahogy mindig el tudják dönteni, mi a különbség a teoretikus és a gyakorlati igazság közt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nyisziati #49 üzenetére
Az emberek kb. 10%-a eldönti, hogy mit szeretne. A maradék meg használja azt, amit kap. Ha gyári bloat progikkal teli Win10-es lapotopot lassú hdd-vel és kevés rammal kap 100e forintért, akkor azt fogja használni. Ha az iskolában csak letolják a Wordöt meg az Excelt mert sietni kell a tananyaggal, akkor meg azt. Ha a pubg csak Windows alatt megy, akkor meg megint azt...
Te lecserélted a telódon a romot CM romra. Mit gondolsz, hány ember tudja mi az a CM rom és hogy többnyire lehet romot cserélni a telefonokon? Pont ugyanaz a helyzet...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
it A redmondiak által üzemeltetett virtuális gépek többségén nem Windows operációs rendszer fut.
- Politika
- Windows Insider Program
- Olcsó, ütésálló táblagép érkezett az Ulefone-tól
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- Kormányos topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Revolut
- plevips: Építkezés 20 millió forintból?!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BIZTONSÁGOS, AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Microsoft licencek a legolcsóbban - Windows és Office
- Steelbookok, gyűjtői darabok, relikviák
- Avast vírusírtó kulcsok gyorsan, jó áron
- Cégeknek Vírusirtó SZOFTVEREK / SZÁMLÁVAL,GARANCIÁVAL! Több mint 3000+ eladott licensz!
- Azonnali automatikus kézbesítés - www.ronsoft.hu - Windows 10,11 Office 16,19,21 MACre is!
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest