Mégsem lesz táblagépe a Microsoftnak

A Microsoft lemondott a Courier néven ismert tábla PC fejlesztésének támogatásáról – írja belső forrásokra hivatkozva a Gizmodo.

A vállalat egyébként hivatalosan sosem erősítette meg a projekt létezését, az eszköz fejlesztéséről ugyancsak a Gizmodo számolt be tavaly szeptemberben, amikor közzétettek egy promóciós videót, mely állításuk szerint a Zune és az Xbox 360 kidolgozásával foglalkozó szórakoztatóelektronikai részlegről szivárgott ki.

A cég, ahogy a fejlesztés létét, a lezárását sem jelentette be, a techblog forrásai szerint a Microsoft vezetői szerdán értesítették az azon dolgozó csapatot, hogy megszüntetik a projekt támogatását. Megkeresésükre Frank Show, a Microsoft alelnöke válaszolt, aki most már elismerte, hogy valóban létezett egy Courier nevű projekt, mely egyike volt a vállalat új megoldásokat kereső kutatásainak. Ugyanakkor azt is határozottan kijelentette, hogy jelenleg nem tervezik, hogy fejlesztés során megszerzett tapasztalatokat egy eszközben testesítsék meg.

A kiszivárgott adatok szerint egy kicsi, könnyű hordozható eszközről volt szó: két centiméternél vékonyabb, súlya nem éri el a fél kilót, összecsukható, két, körülbelül 12 x 16 cm felületű lapból álló olvasóra lehetett számítani. Az engadget információja szerint az Apple-lel versenyezni kívánó, a tabletekre szánt Tegra 2 platformra épült volna a Courier, s valószínűleg a Zune HD, a Pink mintájára a Windows CE 6 futott volna rajta, s egy e-pen lett volna a legfontosabb beviteli eszköze, valamint beépített kamera, fejhallgató is tartozott volna hozzá.

A döntés okairól még csak találgatások láttak napvilágot: talán későinek érezték, hogy a tabletdömpingbe beszálljanak, talán jelentősen átalakítják a koncepciót, talán újabb szoftveres megoldásokon dolgoznak.

Azóta történt

Előzmények