Megvan az első frissítése a Windows XP SP2-nek

Ötven alkalmazást, köztük néhány Microsoft-fejlesztésűt tartalmaz az a lista, amelyet maga a redmondi óriásvállalat tett közzé a héten, felsorolva, mely szoftverekkel akadhat össze a cég Service Pack 2 (SP2) for Windows XP csomagja.

A frissítéssel kijavítható a Windows XP Service Pack 2 rendszert futtató számítógépeken jelentkező egyik hiba. Előfordulhat, hogy a visszacsatolási (loopback) IP-címhez csatlakozó programok nem a várt módon működnek, és megjelenhet egy hibaüzenet, mely arról tájékoztat, hogy a kapcsolat nem hozható létre. Előfordulhat, hogy a frissítés telepítése után újra kell indítania a számítógépet – olvasható a Microsoft weboldalán.

A régóta várt, nemrégen megjelent javítócsomag egyebek mellett a felhasználók által hosszú ideje követelt biztonsági frissítéseket tartalmaz. Az egyik ilyen változás, hogy az SP2-vel megerősített Windows alapbeállításként bekapcsolja az operációs rendszer tűzfalát, amivel bekavar számos olyan programnak, amely adatokat szeretne letölteni az internetről. A "feketelista" egyebek mellett Symantec-, Computer Associates- és Macromedia-termékeket tartalmaz, de számos Microsoft-program, így a Visual Studio .NET, az Operations Manager vagy az SQL Server is megszenvedi az újítást. Egyes cégek úgy reagáltak a hibára, hogy addig nem telepítik az SP2-t, amíg a fejlesztő nem orvosolja a bajokat, míg mások úgy vélik, a javítócsomag biztonsági hozadéka megéri a miatta elszenvedett egyéb kellemetlenségeket, és ezért installálják a programot – közölte a CNET.

Azóta történt

Előzmények