Halasztott Service Pack 2-frissítés

A Windows XP második szervizcsomagja leghamarabb a jövő héten lesz letölthető az operációs rendszer Professional Edition változatának automatikus frissítés szolgáltatásán keresztül, míg a Home Edition-tulajdonosok már ma értesítést kapnak a pakk elérhetőségéről. A Microsoft azért tolta el a profi frissítés kiadását, hogy a vállalati felhasználóknak jusson ideje a zökkenőmentes átállás biztosítására, illetve annak eldöntésére, hogy telepítik-e egyáltalán.

Hirdetés

A Service Pack 2 – a szoftvervállalat által közzétett lista szerint – mintegy ötven alkalmazással és játékkal nincs jóban, ami óvatosságra intette a cégeket. A felsorolásban vírusirtó és webszerver alkalmazások mellett a Microsoft egyes szoftverei is szerepelnek. Az IBM még a múlt héten levélben kérte alkalmazottait, hogy ne telepítsék a csomagot addig, amíg el nem készítik annak testre szabott, a vállalatnál használt szoftverekkel problémamentesen együttműködő változatát.

A Microsoft Magyarország úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a második szervizcsomag magyar nyelvű változatának kiadása várhatóan szeptember 8-án készül el, és körülbelül tíz nappal ezt követően lesz letölthető. A szintén ingyenes, CD-n kiadott frissítés pedig októberben érkezik majd meg azokhoz, akik megrendelik.

Amint arról korábban beszámoltunk, a szervizcsomag elsősorban az operációs rendszer sebezhetőségét igyekszik csökkenteni. A csomag egy új, teljesen átdolgozott tűzfalat tartalmaz, alapértelmezés szerint kikapcsolja a Messenger üzenetküldő szolgáltatást, popup-blokkoló modullal bővíti az Internet Explorert, és számos biztonsági frissítést is hoz. A második szervizcsomag újdonsága továbbá a vezeték nélküli hálózatok és a Bluetooth szabványú eszközök átfogóbb támogatása, valamint a frissített DirectX 9 alkalmazásprogramozói környezet.

A pakknak az eredeti tervek szerint júniusban kellett volna megjelennie, ám nemrég egy hónappal későbbre csúsztatták a kiadás időpontját, majd további egy hónap türelmet kértek a felhasználóktól. A Professional Edition rendszereken az automatikus frissítés augusztus 25-én válik elérhetővé.

 

* A VirusBuster beépítette termékeibe az új Windows Security Center támogatását, így a termékek frissítései, illetve a védelem állapota ellenőrizhető a Windows saját felületéről is – tudatta a magyar társaság. A VirusBuster támogatja a Microsoft kezdeményezését, amely az operációs rendszereit minél biztonságosabbá szeretné tenni. Mivel a Windows XP második javítócsomagja is alapvetően ezt a célt szolgálja, a VirusBuster termékekbe a Security Center támogatása még annak megjelenése előtt bekerült, így a jelenleg elérhető termékek már kihasználják a javítócsomag által kínált lehetőségeket. A VirusBuster a 2004 folyamán megjelenő új, Windows alapú termékcsaládjába is beépíti a Windowszal minél szorosabb együttműködést lehetővé tevő funkciókat, amelyek segítenek a felhasználóknak egy minél hatékonyabb megelőző védelmi rendszer alkalmazásában.

Azóta történt

Előzmények