Microsoft Labor és Klub az ELTE-n

A Microsoft Magyarország és az ELTE Természettudományi Kara megnyitotta a Microsoft Innovatív Tanárképző Labort, melynek fő célja a jövő tanárainak felkészítése az oktatástechnológia robbanásszerű fejlődésének kihívásaira. A Laborban korszerű infokommunikációs eszközök használatát, és azok oktatásba való beépítését sajátíthatják el a tanárjelöltek. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Sipos János, közoktatási helyettes államtitkár és Greg Butler, a Microsoft globális közoktatási stratégiájáért felelős igazgatója is.

„Nagyon fontos, hogy a jövő pedagógusai már most, tanulmányaik során, megismerkedjenek a legkorszerűbb szoftverekkel, és ne csak elfogadják, hanem képesek legyenek tökéletesen használni és továbbfejleszteni azokat. Célunk, hogy ezek a tanárjelöltek az itt szerzett ismereteiket beépítsék saját oktatási módszereikbe, és ezáltal újfajta tanítási metódusokkal álljanak diákjaik elé” – mondta Kárpáti Andrea, az ELTE TTK Multimédiapedagógiai és Oktatástechnológia Központjának vezetője.


 

A Tanárképző Labor egy 16 géppel, aktív táblával, kivetítővel, szkennerrel, nyomtatóval és mobil informatikai eszközökkel felszerelt terem, melyben a hallgatók gyakorlati szemináriumokon vehetnek részt „Számítógéppel segített tanítás és tanulás” témakörben. A Labor 100 Mbit/s-os sebességű hálózaton, egy tűzfalon keresztül kapcsolódik az internetre, így mind a 16 gépen lehetőség van a szélessávú szolgáltatások igénybevételére. A gépeken az általánosan használt – iskolákban is elérhető – Microsoft szoftverek futnak, beleértve a grafikus és webszerkesztő, kommunikációs és kiadványszerkesztő programokat is. A Microsoft Learning Gateway oktatási keretrendszerének – melyet a tisztaszoftver program keretében lényegében teljes egészében megkapnak az iskolák – telepítése jelenleg van folyamatban.

Azóta történt

Előzmények