Március közepétől vásárolható meg a magyar Vista

Hirdetés

A Microsoft hétfőn egy grandiózus New York-i rendezvény keretében jelentette be legújabb szoftverei, a Windows Vista operációs rendszer (részletes bemutatónkat lásd itt) és a 2007-es Office csomag globális forgalmazásának megkezdését. A két termék tegnap óta 70 országban, 19 nyelven érhető le, de még az idén további 80 nyelvre kiadják őket.


Steve Ballmer Microsoft-vezér bemutatja a Vistát

Magyarországon a Windows Vista angol nyelvű verziója február 1-jétől, holnaptól lesz megrendelhető a kiskereskedőknél. Az első, magyar nyelvű előtelepített (OEM) verzióval ellátott számítógépek február végén jelennek meg egyes viszonteladók polcain, míg széles körben a honosított termék – előtelepített és dobozos formában egyaránt – március közepétől lesz elérhető. Hazánkban a Vista öt verzióban – Home Basic, Home Premium, Business, Enterprise és Ultimate – lesz kapható

A tesztelési folyamat során a Windows Vista béta-verzióját itthon mintegy 25 000 felhasználó töltötte le, a 2007-es Office rendszert pedig több mint 15 000-en próbálták ki – közölte a szoftvervállalat hazai leányvállalata. A Microsoft közel 75 000 béta-verziót osztott ki a termékből, míg a béta-programba – hozzájárulva ezzel a teszteléshez – 5000 hazai számítástechnikai szakember regisztrált.

A Microsoft Magyarország a Windows Vistát és a 2007-es Office rendszert február 20. és március vége között számos hazai rendezvény és fórum keretében tervezi bemutatni vállalati ügyfelei, partnerei és a végfelhasználók előtt.

Azóta történt

Előzmények