Már buszjegy is vásárolható mobiltelefonnal

A Volánbusz és a T-Mobile együttműködésének köszönhetően június 15-től a mobilszolgáltató ügyfelei több helyközi buszjáratra teljes árú jegyüket mobiltelefonnal is megvásárolhatják. A jegyek az interneten és mobiltelefonon WAP-on keresztül igényelhetők, és a havi számlával vagy az elektronikusan feltölthető m-com egyenleggel fizethetők ki.

A vásárlás során az utazó kiválaszthatja a jegyek számát, a járatot, illetve bécsi járatok esetén az igénybe vehető kedvezmény típusát is. Internetes felületen indított vásárlás esetén annak érvényességéhez a megerősítést kérő üzenetre válaszként 3 percen belül SMS-t kell küldeni, WAP-os vásárlásnál pedig a tranzakciót egy linkre kattintva lehet elfogadni.

A vásárlást követően az ügyfél mobiljára SMS-ben érkeznek meg a foglalás részletei – járat, jegytípus, indulás és érkezés időpontja – és az utazáshoz szükséges referenciakód. A buszvezetőnek ezt a referenciakódot kell bemutatni, majd átvehető a menetjegy és elfoglalható a Volánbusz által garantált ülőhely.

A jelenlegi törvényi szabályozás miatt a kedvezményes belföldi menetjegyek ilyen módon nem értékesíthetők, így a Budapest–Győr, Budapest–Eger és Budapest–Veszprém között közlekedő egyes gyorsjáratokra csak helyközi teljes árú menetjegyeket, a Budapest–Bécs között közlekedő járatokra viszont teljes árú és kedvezményes menetjegyeket egyaránt lehet vásárolni.

Azóta történt

  • Nyár van, akcióznak a mobilcégek

    A T-Mobile a barangolást teszi 50 százalékkal olcsóbbá; a Pannon szerint inkább maradjunk otthon és mobiltévézzünk ingyen.

Előzmények