Gyorsítja a mobilinternetet a T-Mobile

Hirdetés

A kereskedelmi HSDPA-szolgáltatást hazánkban elsőként elindító T-Mobile ma a mobil széles sávú szolgáltatást támogató új készülékeket mutatott be, és bejelentette, hogy Pécsen, Balatonalmádiban és Siófokon is elindította videotelefonálásra alkalmas 3G hálózatát.

A szolgáltató HSDPA-hálózata jelenleg 1,5 Mbps letöltési sebességet biztosít adatátvitel esetén, ezért számítógépes internetezésre, nagyobb méretű videofájlok letöltésére, folyamatos videoátvitelre is használható. A mobilcég sajtótájékoztatóján ugyanakkor kiderült, hogy a fővárosban kiépített HSDPA-hálózata készen áll a 3 Mbps sebességre is, és a később megjelenő erre alkalmas eszközök – kártyatelefon, mobiltelefon – forgalomba kerülése esetén ezen a sebességen internetezhetnek majd az előfizetők.

A T-Mobile HSDPA-s terveibe illeszkedik a három vidéki településen kiépített 3G-s hálózat is, hiszen a HSDPA telepítéséhez harmadik generációs infrastruktúra szükséges.

Wolfgang Engler üzletágvezető-helyettes elmondta, hogy a T-Mobile a következő két évben a hálózaton elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, a tervek szerint 10 Mbps-ra növeli, a HSUPA-val pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 Mbps-ot.

Azóta történt

Előzmények