Magyarországon is elindul az HBO online videotára

Lengyelország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Románia után Magyarországon is elérhetővé tette internetes videotékáját az HBO. A világszerte HBO GO márkanéven futó szolgáltatás június 6-tól elsőként a – Tolna, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Zala és Veszprém megyében – kábelhálózaton távközlési szolgáltatásokat nyújtó TARR Kft. előfizetői számára vált elérhetővé.

Az HBO GO tulajdonképpen egy online filmtár, amelyben az amerikai csatorna saját gyártású sorozatai és a magyar HBO saját gyártású produkciói, valamint hollywoodi sikerfilmek is megtalálhatók. Ezeket a szolgáltatás streamként juttatja el az előfizetők számítógépére: ők előfizetői azonosítójuk megadásával férhetnek hozzá a kínálathoz. A filmek böngészőben, egy Silverlight-alapú lejátszóban streamként nézhetők meg.

Az új szolgáltatást a TARR Kft. azon előfizetői vehetik igénybe – külön havi díj nélkül –, akik kábeltelevízió- és HBO MaxPak előfizetéssel, valamint széles sávú internet-hozzáféréssel is rendelkeznek a szolgáltatónál, illetve egy augusztus 31-ig tartó akció keretében azok az ügyfelek is díjmentesen kipróbálhatják, akik csak internet-előfizetésre fizetnek elő. Az HBO közleménye szerint hamarosan lehetséges lesz a szolgáltatás hordozása a TARR Kft. rendszerén kívül is, tehát bárhol az országban, bármilyen internetkapcsolaton keresztül, bármilyen eszközön használható lesz majd az HBO GO.

„Természetesen több szolgáltatóval is folytatunk tárgyalásokat. Terveink között szerepel az HBO GO műsorkínálatának folyamatos bővítése, illetve hogy bizonyos tartalmak már a lineáris csatorna premierje előtt elérhetők legyenek a szolgáltatás előfizetői számára. A későbbiekben pedig az HBO GO szolgáltatást az online platform mellett mobileszközökön (iOS- és Android-készülékeken) és ún. Smart tévéken is elérhetővé kívánjuk tenni” – mondta Fülöp Tamás, a magyar HBO country managere.

Jelenleg a filmtár kínálatában 120-130 órányi anyag található, ezeket a nap 24 órájában annyiszor nézhetik meg a felhasználók, ahányszor csak szeretnék. A csatorna azt ígéri: hetente új műsorokkal, körülbelül 30 órányi új anyaggal frissíti az HBO GO aktuális kínálatát, illetve a jövőben a saját gyártású filmek és sorozatok egy részét folyamatosan, időkorlátozás nélkül elérhetővé teszi majd a szolgáltatásban.

Az HBO az Egyesült Államokban éppen nemrég, egy hónappal ezelőtt adta ki azokat az appokat, melyekkel az HBO GO elérhetővé vált iPhone és iPad, valamint Androidot futtató készülékeken.

Azóta történt

Előzmények