Leépít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2010. évi anyavállalati bérfejlesztésről, létszámleépítésről és a béren felüli juttatások csökkentéséről. Megállapodás született arról is, hogy a vállalat a kollektív szerződés alapján fizetett többlet-végkielégítés mértékét 2011-2014 között több lépésben az egyharmadára mérsékli – áll a cég sajtóközleményében.

A létszámleépítés 400 munkavállalót érint, de ez a szám nem tartalmazza többek között a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony-megszüntetéseket. Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 7 milliárd forintot tesz ki, amelynek döntő hányada 2009 negyedik negyedévben kerül lekönyvelésre, kisebb hányada pedig a 2010. évet terheli. A leépítés pontos létszámát és az elbocsátási költségek pontos összegét az év végén, a részletek ismeretében hozzák majd nyilvánosságra – közölték.

Az elbocsátásoktól 2010-re mintegy 6,5 milliárd forintos költségmegtakarítást remél a vállalat a 2008. évi, végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli teljes munkaerőmenedzsment-költségekhez képest – ez több mint 5 százalékos költségcsökkentést jelent két év alatt.

A társaság 2010-ben 1,5 százalékos bérfejlesztésnek megfelelő mértékű éves célprémiumkeretet biztosít a dolgozóknak.

Azóta történt

Előzmények