Novembertől távszámlázik az ELMŰ-ÉMÁSZ is

Hirdetés

A cégek mai közleménye szerint az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport (tagjai: ELMŰ Nyrt., ÉMÁSZ Nyrt., MÁSZ Kft., ELMŰ Hálózati Kft., valamint az ÉMÁSZ Hálózati Kft.) a sikeres regisztrációt követően a Távszámla portálon keresztül biztosítja lakossági és üzleti ügyfeleinek, hogy fogadják, illetve igény szerint azon keresztül befizessék a számláikat.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ cégcsoport belépésével újabb 2,3 millió fogyasztó számára válik elérhetővé a Magyar Telekom Távszámla szolgáltatása, ahol együtt kezelhetőek lesznek az áram, a gáz, a vezetékes és mobiltelefonok, az internet- és tévészolgáltatások elektronikusan is hitelesített számlái. A cég a Távszámla szolgáltatást 2005 májusában indította el az interneten. Kezdetben csak a vállalat saját számlakezelési megoldásaként működött, majd folyamatosan bővült további szolgáltatók bevonásával. A rendszerhez csatlakoztak az E.ON Hungária Csoport vállalatai, valamint a Kelet-Magyarországon jelentős ügyfélkörrel rendelkező TIGÁZ Zrt is.

A Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágának (T-Systems) tapasztalatai szerint jelentősen növekedett azoknak a száma az elmúlt négy évben, akik inkább már az internet segítségével rendezik a rezsiköltségeiket. A szolgáltatást ingyenesen igényelhetik a felhasználók, akik e-mailen keresztül mindig időben értesülnek arról, ha új fizetnivalójuk érkezett. A felhasználóknak ehhez előzetesen a Távszámla portálon regisztrálniuk kell azt a közműszolgáltatót, amelyeknek a számláit az interneten keresztül szeretnék megkapni. Különleges szoftver sem szükséges a szolgáltatás igénybevételéhez, mert a Távszámla a népszerű internetes böngészőkkel a világ bármely részéről elérhető, így akár nyaralás közben is megtekinthetőek, vagy befizethetőek az elektronikus úton postázott közüzemi számlák, amelyek a hazai jogszabályokban meghatározott előírásokat teljesítve, elektronikus aláírással és a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyeggel vannak ellátva. Az adatok védelméről szintén gondoskodtak a fejlesztők. A Magyar Telekom rendszerét a nemzetközi biztonsági követelményeknek megfelelően építették ki. Illetéktelenek nem férhetnek hozzá, a számlák pedig nem tűnnek el benne és megrongálódni sem tudnak, illetve a nyomon követésük is pár kattintással megoldható. Jelenleg 15 számlakibocsátó elektronikus számláit kezeli a Távszámla rendszere, de tárgyalások folynak több társasággal is, amelyek igénybe vennék ezt a szolgáltatást.

Azóta történt

  • Hol tartunk az e-számlákkal?

    Nagy a lemaradás, de utolérhető még Európa – derült ki tegnap az elektronikus számlázás hazai helyzetét bemutató budapesti konferencián.

Előzmények