Adatlopásokkal tért vissza a radikális hacktivista mozgalom

Az elmúlt napokban biztonsági incidensek jelezték, hogy újra aktív az Anonymoushoz közel álló, de annak szimpatizánsainál radikálisabb nézeteket valló, már korábban is több nagyot szóló akciót végrehajtó Lulz Security (LulzSec), melynek tevékenysége szűnni látszott, miután az egyre kiterjedtebb rendőrségi tevékenység hatására a letartóztatástól félve tavaly nyáron bejelentették a mozgalom feloszlását. A LulzSec régi-új követői most egyrészt a Twitteren, másrészt a lopott adatok közzétételére is használt Pastebinen jelezték, hogy újabb sikeres támadásokat hajtottak végre.

Hirdetés

Az egyik esetben egy katonai randioldalra hatoltak be, ahonnan több mint 170 ezer fióktulajdonos személyes adatait szerezték meg, majd tették közzé elérhetőségüket a Pastebinen. Ezek után egy ütősebb célpontot választottak, a CSS Corp. információtechnológiai szolgáltatásokat kínáló cég szervereire hatoltak be, innen az e-mailadatbázist (66 fájlt) hozták nyilvánosságra. (A megszerzett és közzétett adatokat folyamatosan törlik a szolgáltatók.)

A LulzSec egyébként több fórumon, így a YouTube-on is bejelentette, hogy április elsején visszatérnek, és nagyszabású akciósorozatot terveznek.

Azóta történt

Előzmények