Letölthető a Safari 4.0.2

Apple Safari logóAz Apple tegnap frissítést adott ki Safari webböngészőjéhez. A 4.0.2 verziószámot viselő kiadáshoz fűzött megjegyzések szerint javították a Nitro JavaScript-motor stabilitását, illetve megszüntették a WebKit alkalmazás-keretrendszer két súlyos sebezhetőségét. Az egyik ún. cross-site scripting támadásoknak tette ki a felhasználókat, a másik pedig tetszőleges programkód futtatását tette lehetővé támadók számára. Mindkét hiba megfelelően kódolt weboldalakon keresztül volt kihasználható.

A Safari 4.0.2 letölthető Mac OS X és Windows operációs rendszerekre közvetlenül az Apple weboldaláról, vagy ha már telepítve van egy korábbi változat, a Software Update szolgáltatás segítségével is. A telepítő mérete 40 MB.

A június elején kiadott Safari 4 legnagyobb újítása a Nitro JavaScript-motor. Az új főverzióban újdonság továbbá, hogy a plug-inek már külön folyamatokként futnak, így ha a kiegészítő beadja a kulcsot, a böngésző nem. Egyéb apróbb eszközök is megjelentek az új változatban: a Top Sites előnézeti képeket ad a gyakran látogatott oldalakról, a Full History Search a keresést könnyíti meg, a Cover Flow pedig a könyvjelzők közötti böngészést segíti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények