Még lehet nevezni a Lenovo pályázatára

A szervezők szerint a kezdeményezés egyik legfőbb célja felhívni a figyelmet azokra a tehetséges magyar egyetemistákra, akik igazán tettre készek, célokkal, valamint belső motivációval rendelkeznek. A képviselet emellett lehetőséget kíván biztosítani minden 30 év alatti fiatal számára, akik egy jó ötlettel szeretnének pénzt keresni terveik megvalósítására, tanulmányi utakra vagy továbbképzésekre. A nyertes csapat értékes szakmai kapcsolatokon és támogatáson kívül egymillió forintot, a legújabb Lenovo eszközöket és szakmai tréninget kap, valamint a Prezi.com egyéves licencét ötleteik bemutatására.

A neves vállalkozókból és közéleti személyiségekből álló szakmai zsűri tagjai elkötelezettek a fiatal tehetségek támogatásában és motiválásában, így több egyetemen személyes jelenlétükkel is támogatják a Motivátor Nagydíj tehetség és ötletkutató pályázat megismertetését. A zsűri elnöke: Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezetője, továbbá a zsűri szakmai tagjai: Klinghammer István, felsőoktatásért felelős államtitkár, Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója, Halácsy Péter, a Prezi.com társalapítója, Radnai Péter, a Chello Central Europe produkciós igazgatója és a Kocka-ház ötletgazdája, valamint Turcsán Tamás,független startup tanácsadó, blogger és újságíró.

A Motivátor Nagydíj zsűrije olyan ötleteket vár, amelyekben megmutatkozik a nevező kreativitása, egyéni gondolkodásmódja és ezt be is tudja mutatni két percben. „Azt ajánlom a nevezőknek, hogy bátran engedjék szabadjára a fantáziájukat, hiszen nincs korlát és megkötés. Bármilyen ötletet szívesen fogadunk, legyen szó akár egy kutatási területről, vállalkozási tervről vagy éppen csak egy jótékonysági vagy művészeti kezdeményezésről, szolgáltatásról” – közölte hozzá Szép Fruzsina, a Sziget Kft. programigazgatója.

A pályázatról röviden

A pályázatra minden 30 év alatti fiatal nevezhet egyedül vagy csapatban (max. 3 fő), ha a pályázók között minimum egy egyetemista jelen van. A nevezők nem csak videóban, hanem Preziben is bemutathatják ötleteiket.

A menetrend: szeptember 23-tól a pályázók a Lenovo Magyarország Facebook oldalán YouTube-videóval vagy Prezivel nevezhetnek, amelyben kb. két percben kell bemutatniuk vállalkozási tervüket vagy innovatív ötleteiket bármilyen tevékenységi területről. A fináléban a legjobb 5 pályázó csapat fogja prezentálni megvalósítási terveiket a szakmai zsűri előtt. A nyertes pályázók a főnyereményt, valamint a legjobb 5 pályázó csapat garantált Lenovo nyereményekkel és egy szakmai továbbképzéssel lesz gazdagabb.

Azóta történt

Előzmények