Kilenc év spamküldésért

Az észak-karolinai Raleigh-ben élő Jeremy Jaynest a virginiai törvények alapján találták bűnösnek, minthogy az állami szabályozás korlátozza az egy adott időszak alatt küldhető reklámlevelek számát és tiltja a hamis e-mail címek használatát. A férfi húgára – aki anyagilag támogatta a vállalkozást – 7500 dolláros bírságot szabtak ki – írja a Reuters.

Jaynest – aki Gaven Stubberfield néven küldte leveleit – a spammereket katalogizáló Spamhaus Project a világ nyolcadik legtermékenyebb szemétküldőjeként tartotta nyilván tavaly decemberi letartóztatása idején. Leveleiben filléres részvényeket, alacsony jelzálogkamatot és szoftvereket kínált, és a vádak szerint ajánlataiból 30 napon belül 100 000-nél is többet szórt szét a világhálón – ez pedig Virginia törvényeibe ütközik.

Az ügy azért került virginiai bíróság elé, mert az üzeneteket az államban található szervereken keresztül küldték az egyébként észak-karolinai testvérek. A világ internetforgalmának nagyjából fele áthalad Virginián, ahol olyan internetes óriásvállalatok találhatók, mint az MCI és az AOL.

Azóta történt

Előzmények