Keresztény diktatúra a MySpace-en

Nemrég hackerek zúztak le egy MySpace-oldalt, amely történetesen egy ateista és agnosztikus klubnak adott otthont. Többször is támadtak, először tagokat töröltek csak, majd a fórumból hozzászólásokat, témákat, végül az oldalra kiírták: „Jézus a szeretet”. Az attakokat követően a MySpace – annak ellenére, hogy korábban mást ígért – törölte a csoportot.

Februárban aztán váratlanul mégis helyreállították az oldalt, bár a rekonstrukció nem sikerült tökéletesen: a hackerek beavatkozásának nyomai itt-ott megmaradtak, több csoporttag tiltólistán maradt és hiányoznak fórumtémák is. Az esetről beszámoló vnunet újságírója valamilyen oknál fogva megkérdezte az ügyről a brit szekuláris társaság (NSC) elnökének véleményét, aki feltehetően a remélt válasszal szolgált. „A MySpace semmibe veszi a vallási toleranciáról szóló törvényeket. Gyalázatos, hogy törölték az oldalt. Ez vallási diszkrimináció, mert ezzel csak a vallásos hackerek mellé állnak” – kelt ki magából Terry Sanderson.

Az anyag egyébként végig radikális keresztény hackerekről beszél, bár ez a határozott beskatulyázás az ismert tények alapján csöppet koncepciózusnak tűnik. Ahogy az utolsó mondat is, amely arra emlékeztet, hogy a MySpace a megtért keresztény milliárdos Rupert Murdoch cégének, a News Corporationnek a kezében van. Értsd: azért szívózik a MySpace, és vonakodik visszaállítani az ateisták fórumát, mert az a főnöknek nem tetszik. Sőt. Mi van, ha nem is volt semmilyen hackertámadás, csak az ateistaüldözésre tréningelt MySpace-team nyúlt bele az oldalba, hogy a kellemetlenkedéssel elzavarja a hitetleneket?

Minden lehetséges.

Azóta történt

Előzmények