Ingyenes vírusvédelemmel állt elő a Kaspersky

Európában, így hazánkban is a harmadik körben, októberben lesz elérhető az új szoftver.

A hivatalos blogon jelentette be tegnap a vállalat, hogy eddigi gyakorlatuktól eltérően, másfél év tesztelés és javítás után Kaspersky Free néven kiadtak egy ingyenes biztonsági, vírusvédelmi alapcsomagot.

Kaspersky Free
[+]

A közlemény szerint az ingyenes változat nem fog versenyezni a cég fizetős szoftvereivel, mivel ez utóbbiakban olyan fontos extra szolgáltatások vannak, mint pl. a szülői felügyelet, az online fizetések biztonságosságát felügyelő eszköz, vagy pl. a Secure Connection (VPN). Ám sokan vannak – írják –, akik nem akarják vagy nem tudják kifizetni az ötven dolláros díjat ezek használatáért, és ők általában a nem túl megbízható ingyenes vírusvédelmeket használják (itt nem mulasztanak el odaszúrni a Windows Defendernek…). Ezzel szemben – szól a promóciós szöveg – a Kaspersky Free bár nem kínál extrákat, alapvédelemben sokkal jobb, mint bármelyik hasonló kínálattal rendelkező ingyenes rendszer.

Kaspersky Free
[+]

A bevezetést, a pilot projektet Oroszországban, Ukrajnában, Belaruszban, Kínában és a skandináv országokban futtatták le tavaly, több millió letöltést regisztráltak, és a tapasztalataik alapján egyértelmű siker a szoftver – így hivatalosan is elérhetővé tették globálisan. Illetve csak majdnem, mivel a bevezetés fokozatos lesz. Első körben az USA-ban, Kanadában és néhány csendes-óceáni, ázsiai országban lehet hozzáférni, majd szeptemberben jön India, Hongkong, a Közel-Kelet, Afrika, Törökország és Dél-Amerika. Októberben érkezik a Kaspersky Free Európába, Japánba és Dél-Koreába. Majd novemberben Vietnamban és Thaiföldön is elérhető lesz, ezzel gyakorlatilag mindenhol használhatóvá válik.

Kaspersky Free
[+]

Az alapcsomag a legfontosabb védelmi elemeket tartalmazza: fájl-, e-mail- és webes antivírus, automatikus frissítési mechanizmus, önvédelem, karantén stb. A program az ígéret szerint a „nagy” változatokhoz képest sokkal kevesebb erőforrást igényel, és gyorsabb is lesz azoknál. Ugyanakkor – szól az ígéret –, amit tud, azt pontosan ugyanolyan minőségben nyújtja, mint a „nagyobb testvérei”, emellett a hasonló ingyenes programokkal szemben pl. nem gyűjt marketing-, illetve reklámcélokból adatokat, mivel a vállalat a fizetős változatokból származó jövedelemből tartja el ezt szolgáltatást.

Azóta történt

Előzmények