Izraelben történik a kibervédelmi befektetések fele

Ezt maga Naftáli Benet, Izrael miniszterelnöke árulta el.

Sokak számára lehetett árulkodó, hogy az utóbbi években ha valamilyen hackelésre alkalmas eszközről, kémprogramról vagy éppen ezek leszerelését segítő megoldásról volt szó, akkor rendre előkerült Izrael neve, továbbá a nagy tech cégek is előszeretettel vásárolnak fel jelentős összegekért izraeli kiberbiztonsági cégeket.

Ennek okára akkor derült fény, amikor Naftáli Benet, Izrael miniszterelnöke a World Economic Forum alkalmából elárulta: a globális kibervédelmi befektetések nagyjából fele az elmúlt években Izraelben történt.

Benet szerint mivel egyre több munkát végeznek az emberek és a cégek távolról, ezért a vállalatok egyre sebezhetőbbé válnak. Ez azt jelenti, hogy erősebb kibervédelemre van szükség, ezért is fektetnek olyan sokat az ágazatba.

Benet azt állítja, hogy az elmúlt néhány évben az összes globális kibervédelmi befektetés közel fele Izraelben történt, ezért kibervédelem terén az ország vezető pozícióba került. Benet rengeteg lehetőséget lát az ágazatban, és ki is használnák azokat.

Azóta történt

Előzmények