Már élesben fut a pénz(éh)es iWiW


Forrás: www.nonformality.org

A hajdan civil vállalkozásként induló közösségi oldal, a ma már inkább az adatvadászok és a személyzetisek vadászterületének számító iWiW mai közleménye szerint „az elmúlt hónapok … egyedülálló fejlesztéseinek köszönhetően »újjászületik« az iWiW”. Ez konkrétan azt jelenti, hogy élesben fut az iWiW Klubrendszer, mely fizetős szolgáltatást a cégeknek találták ki.

Bár a céges kommunikáció a csoportszerveződésre és a tematikus klubok alapításainak előnyeire, illetve a magán- és a céges felhasználók elhatárolására helyezi a hangsúlyt, de a lényeg a fazéknyi marketinges rizsát tartalmazó közlemény végén szerepel: „Az új Klubrendszer bevezetése után a cégeknek, vagy profitszerzés céljából létrejövő közösségek tulajdonosainak (szervezeti és üzleti felhasználóknak) egyszeri regisztrációs díjat (bruttó 5000 forint), valamint felhasználóként bruttó 18 forint havidíjat kell fizetni. A nonprofit szervezeteknek csak a regisztrációs díjat kell kifizetniük, magánszemélyeknek továbbra is teljesen ingyenes marad a szolgáltatás.”

Még egy fontos technikai információ: „Az indulással egy időben az iWiW lehetővé teszi, hogy a korábbi adatlapokat – amelyek közösségi célt szolgáltak – a tulajdonosuk Klubbá alakítsa át, amelyhez az adatlaphoz kapcsolódó azonosítóra és a jelszóra van szükség. Harminc nappal később az iWiW elkezdi törölni azokat az egyéni felhasználói regisztrációkat, amelyek nem valódi magánszemélyeket takarnak. Így egyrészt csökken a kéretlen levelek és bejelölések száma, másrészt elkülöníthetővé válnak a valós személlyel és a nem valós személyekkel rendelkező kapcsolatok.”

Éljen.

Azóta történt

Előzmények