Biwiw, iWiW, ki tud majd itt eligazodni?

Egy eddig ismeretlen nevű cég (Biwiw Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.) közösségi oldal indítását tervezi – adta hírül a hvg.

Egy közösségi oldal indítása ma már nem számít nagy eseménynek, ám a tervezett oldal nevének a T-Online tulajdonában lévő iWiW-hez való hasonlósága feltétlenül kérdéseket inspirált, ezért igyekeztünk elérni az érintetteket – alapkérdéseink lennének, például: b = business? Tapasztalataink nem túl kedvezőek.

Az iWiW oldalán nem találtunk ügyfélszolgálati telefonszámot. A másik érintett fél, a Biwiw Kft. vezérigazgatója, Tallai Gábor – akit egyik munkahelyén, a Terror Házában (ahol programigazgató) igyekeztünk megkeresni – szintén elérhetetlen volt telefonon keresztül – bár különösen kedves és szívélyes asszisztense igyekezett mindent megtenni, de a hatodik hívás után egy hatodik kifogással volt kénytelen élni, holott megelégedtünk volna azzal a válasszal is, hogy egy tervezett vállalkozásról lévén szó, Tallai Gábor nem kíván nyilatkozni.

Ezért kénytelenek vagyunk a hvg információira hagyatkozni, mely szerint az említett vállalkozást a Nobilis Kristóf érdekeltségébe tartozó Közép-európai Média és Kiadói Szolgáltató Zrt. alapította. E médiacég (vagy inkább épülő birodalom) a közelmúlt egyik dinamikus piaci szereplője, érdekkörébe tartoznak többek között az index.hu, a totalcar.hu, a portfolio.hu és a bookline.hu oldalak is. Tallai Gábor a hvg-nek nyilatkozva elmondta, hogy a kft. „üzleti alapú internetes hálózatot szeretne kialakítani magyar nyelven, a világon működő magyar cégek, üzletemberek számára”, s hogy a közösségi oldal fejlesztése már folyik, ősszel szeretnének elindulni.

A „világon működő magyar cégek” különösen érdekes kifejezés (nem a „világpiacon működő”, nem a „világ különböző területein működő”, nem a „világ számos országában érdekelt”, vagy valami hasonló), a világon élő magyar Nobel-díjasokra hajaz, amely sztori dicstelen leszereplésének már tanúi lehettünk néhányszor, ezért különösen érdekelne bennünket a kezdeményezés mögött rejtőző koncepció. Leveleinket elküldtük, s amennyiben bővebb információkhoz jutunk, frissítjük híradásunkat.

Frissítés 1. : Időközben Szabó Márton, az iWiW Kft. ügyvezető igazgatója levelében arról értesített bennünket, hogy „nem kívánják kommentálni a híreszteléseket”.

Frissítés 2. : Megérkezett Tallai Gábor válasza is, aki levelében megírta, hogy a fejlesztés alatt lévő projektről őszig nem óhajt nyilatkozni.

 

Azóta történt

Előzmények