IT-biztonsági céget vett a Novell

A Novell bejelentette az e-Security Inc. felvásárlását. Az akvizíciónak köszönhetően a Novell ötvözi a személyazonosság- és rendszerkezelés területén szerzett szakértelmét az e-Security valós idejű eseményfigyelési, reagálási és jelentéskészítési technológiájával. A Novell 72 millió dollárt fizetett az e-Securityért, melynek felvásárlásától a következő 12 hónapban 20 százalékos bevételnövekedést várnak.

„Az e-Security felvásárlásával a Novell lett az egyetlen szállító, aki képes arra, hogy az emberi erőforrást, a rendszereket és folyamatokat egyszerre integráló, valós idejű, átfogó megfelelőségi megoldást biztosítson a vállalatoknak” – vélekedett az akvizícióról Chris Christiansen, az IDC elemzőcég biztonsági termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó alelnöke.

A Novell arra koncentrál, hogy átfogó biztonságot és eseményfigyelést támogató infrastruktúrát kínáljon, leegyszerűsítse a munkafolyamatokat és biztosítsa az adatok pontosságát. A Novell az e-Security díjnyertes megoldása, a Sentinel 5 segítségével olyan megoldást szállít, amely valós időben, és teljes körűen jeleníti meg a biztonsági és megfelelőségi tevékenységeket. Emellett biztosítja a vállalat hálózati eseményeinek automatikus monitorozását, jelentések készítését és a reagálást.

„A törvényi szabályozásoknak való megfelelés megváltoztatja a vállalatok biztonságról és személyazonosság-kezelésről alkotott képét: a hangsúly ma már az automatizáláson és az eredmények jelentésén, illetve az események és a megfelelőséget sértő tevékenységek azonnali automatikus kezelésén van” – mondta Jack Messman, a Novell elnök-vezérigazgatója.

A Sentinel 5 májustól vásárolható meg a Novelltől, a Novell és az e-Security közös megoldása pedig várhatóan nyártól érhető el.

Azóta történt

Előzmények