Népszerű a Novell Open Enterprise Server

A Novell bejelentette a Novell Open Enterprise Serverrel kapcsolatos hosszú távú terveit, köztük a termék következő két változatát. A NetWare legújabb verziójaként bejelentett Open Enterprise Server, a világ első vegyes forráskódú vállalati megoldása a tavalyi évben került bevezetésre, azóta a Novell több mint 8 millió licencet adott el új, illetve meglévő ügyfeleinek.

Az Open Enterprise Server Cypress kódnevű következő verziójának megjelenése 2007 közepére várható. Ez a verzió lehetővé teszi a szerverek virtualizációját, valamint a Novell eDirectory és a Microsoft Active Directory szolgáltatásainak továbbfejlesztett integrálását a Kerberos technológiájának használatával. Támogatni fogja továbbá az AMD és az Intel 64 bites processzorait is. Az ezt követő, Ponderosa kódnevű verzió a Novell következő generációs együttműködő szolgáltatásait helyezi előtérbe, emellett tartalmazni fog számos munkacsoportplatform-újítást is – közölte a szoftvervállalat.

Azóta történt

  • A mobil munkaerőé a jövő

    Négyszáznál is több mobil eszközről elérhető a Novell csoportmunka-rendszere, a Novell GroupWise.

  • IT-biztonsági céget vett a Novell

    72 millió dollárt fizetett a Novell az e-Security megszerzéséért, melynek díjnyertes szoftverét már májustól forgalmazza.

  • Ismét nyereséges a Novell

    Az egy évvel korábbi veszteség után szerény profitot jelentett a szoftvervállalat. A Wall Street nem elégedett.

Előzmények